ΕΛΛΑΔΑ

Η έξοδος του Μπαρμπαρός στην κυπριακή ΑΟΖ παραβιάζει κατάφωρα το Διεθνές Δίκαιο, είπε ο Ν. Δένδιας

Η έξοδος του Μπαρμπαρός στην κυπριακή ΑΟΖ παραβιάζει κατάφωρα το Διεθνές Δίκαιο, είπε ο Ν. Δένδιας

«Η έξοδος του Μπαρμπαρός στην κυπριακή ΑΟΖ παραβιάζει κατάφωρα το Διεθνές Δίκαιο» δήλωσε σήμερα ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας. 

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΑΝΤ1, ο κ. Δένδιας ανακοίνωσε ότι μίλησε το πρωί της Πέμπτης τηλεφωνικά με τον Υπουργό Εξωτερικών της Κύπρου, Νίκο Χριστοδουλίδη και ξεκαθάρισε ότι η Ελλάδα θα στηρίξει την κυπριακή Δημοκρατία σε όποιο επίπεδο επιθυμεί.
 
Κληθείς να σχολιάσει το ενδεχόμενο έναρξης διαλόγου με την Τουρκία, ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών επεσήμανε ότι οι δύο πλευρές δεν έχουν φτάσει ακόμα σε εκείνο το σημείο και ξεκαθάρισε, ότι η μόνη διαφορά που έχει η Ελλάδα με την Τουρκία είναι αυτή της υφαλοκρηπίδας και της ΑΟΖ. Παράλληλα, επανέλαβε τη θέση ότι οι δύο χώρες μπορούν να συζητήσουν για αυτή τη διαφορά και αν δεν καταλήξουν σε συμφωνία, να πάνε στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης.

Τέλος, αναφορικά με τον ρόλο που διαδραμάτισε η παρέμβαση της Άνγκελα Μέρκελ στην αποκλιμάκωση στο Αιγαίο, ο Νίκος Δένδιας εξέφρασε την άποψη ότι η Γερμανίδα Καγκελάριος «έχει αυξημένο κύρος στην ΕΕ, επίσης η Γερμανία ασκεί την προεδρία της ΕΕ, έχει το καθήκον να χειριστεί την ασφάλεια της ΕΕ».

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ιρανός υπουργός Εξωτερικών Χοσεΐν Αμίρ Αμπντολαχιάν υποβάθμισε το πλήγμα στην Ισφαχάν, παρομοιάζοντας τα μέσα που χρησιμοποιήθηκαν με «παιδικά παιχνίδια», ενώ δεν επέρριψε ευθύνη στο Ισραήλ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top