ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΚΥΠΡΟΣ-ΚΑΥΣΩΝΑΣ: Οι υψηλότερες θερμοκρασίες που έχουν καταγραφεί ποτέ- Τι σημαίνει η «πορτοκαλί προειδοποίηση»

ΚΥΠΡΟΣ-ΚΑΥΣΩΝΑΣ: Οι υψηλότερες θερμοκρασίες που έχουν καταγραφεί ποτέ- Τι σημαίνει η «πορτοκαλί προειδοποίηση»

Μια δύσκολη βδομάδα διανύουμε στην Κύπρο καθώς ο καύσωνας επηρεάζει το νησί μας τις τελευταίες μέρες με το Τμήμα Μετεωρολογίας να εκδίδει προειδοποιήσεις που τις τελευταίες μέρες αναβαθμίστηκαν από «κίτρινο» σε «πορτοκαλί».

Ουσιαστικά η «πορτοκαλί προειδοποίηση» σημαίνει ότι οι πολίτες θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, καθώς ενδέχεται υπάρχουν επιπτώσεις σε καθημερινές και υπαίθριες δραστηριότητες τους.

«Σημαίνει κίνδυνος. Υπάρχουν ακραία φαινόμενα που μπορεί να προκαλέσουν ζημιές ή ατυχήματα. Να είστε προσεκτικοί και να ενημερώνεστε για τις τελευταίες εξελίξεις του καιρού»

Αναφορικά με τη θερμοκρασία αυτή παραμένει σε πολύ ψηλά επίπεδα ωστόσο δεν είναι από τις μεγαλύτερες που έχουν καταγραφεί.

Σε επικοινωνία μας με τον Διευθυντή του Τμήματος Μετεωρολογίας Κλεάνθη Νικολαΐδη μας ανέφερε ότι η «θερμότερη» μέρα τον μήνα Ιούλιο που έχει καταγραφεί είναι 2η Ιουλίου 2017 με τον υδράργυρο να σκαρφαλώνει στους 44,6 βαθμούς κελσίου ενώ η μέρα με την ψηλότερη θερμοκρασία που έχει καταγραφεί ποτέ στην Κύπρο είναι 1η Αυγούστου 2010 με το θερμόμετρο να δείχνει 45,6 βαθμούς κελσίου.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top