Κωστρίκης: 'Πιστεύεται ότι υπάρχουν 1.000-1.500 κρούσματα στη Λεμεσό - Λαίλαπα η οποία θα πάρει όλη την Κύπρο'

Κωστρίκης: 'Πιστεύεται ότι υπάρχουν 1.000-1.500 κρούσματα στη Λεμεσό - Λαίλαπα η οποία θα πάρει όλη την Κύπρο'

Πιστεύεται ότι υπάρχουν 1000 – 1500 άτομα με ενεργή λοίμωξη στη Λεμεσό, ανέφερε με δηλώσεις του το πρωί της Δευτέρας (03/08), ο Μοριακός Ιολόγος – μέλος της επιστημονικής ομάδας, Λεόντιος Κωστρίκης.

Μιλώντας στο ‘Ράδιο Πρώτο’, ο κ. Κωστρίκης ανέφερε ότι υπήρχε μια γενική χαλάρωση των μέτρων ενώ η καλή επιδημιολογική εικόνα έφερε κλίμα ευφορίας στην κοινότητα με αποτέλεσμα ο κόσμος να μην εφαρμόζει τα μέτρα προστασίας όπως θα έπρεπε.

Ταυτόχρονα, ο κ. Κωστρίκης, τόνισε ότι με βάση το ποσοστό ενεργών κρουσμάτων που εντοπίζεται στα δείγματα, πιστεύεται ότι υπάρχουν 1000 – 1500 άτομα με ενεργή λοίμωξη στη Λεμεσό. Πρόσθεσε, δε ότι η Λεμεσός βρίσκεται σχεδόν σε ‘κόκκινο συναγερμό’, ενώ υποστήριξε ότι μεγάλη συστοιβάδα λοιμώξεων υπάρχει και στην Λάρνακα.

Την ίδια στιγμή, το μέλος της επιστημονικής ομάδας σημείωσε ότι ‘αν δεν σταματήσουμε τις αναζωπυρώσεις, σε μερικές εβδομάδες θα γίνει μια λαίλαπα η οποία θα πάρει όλη την Κύπρο’.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΠτΔ για Κυπριακό: «Παράθυρο ευκαιρίας μέχρι την ολοκλήρωση της θητείας του ΓΓ των ΗΕ»

ΠτΔ για Κυπριακό: «Παράθυρο ευκαιρίας μέχρι την ολοκλήρωση της θητείας του ΓΓ των ΗΕ»

Υπάρχει παράθυρο ευκαιρίας για το Κυπριακό μέχρι την ολοκλήρωση της θητείας του ΓΓ των ΗΕ, είπε σήμερα ο  Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης, προσθέτοντας ότι γίνεται μια προσπάθεια ως πρώτο βήμα για επανέναρξη των συνομιλιών που θα οδηγήσουν σε ένα τελικό αποτέλεσμα και επισημαίνοντας πως δεν μπορούμε να συζητούμε επ’ άπειρον.

BEST OF TOTHEMAONLINE