ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΡΕΣΒΕΙΡΑ ΛΙΒΑΝΟΥ: Ευχαριστεί τους Κυπρίους για την συμπαράσταση και την βοήθεια - Ποιές είναι οι ανάγκες στην Βηρυτό

ΠΡΕΣΒΕΙΡΑ ΛΙΒΑΝΟΥ: Ευχαριστεί τους Κυπρίους για την συμπαράσταση και την βοήθεια - Ποιές είναι οι ανάγκες στην Βηρυτό

Σε συνεχείς διαβουλεύσεις με το Υπουργείο Εξωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας βρίσκεται η Πρεσβεία του Λιβάνου στην Λευκωσία, με την Πρέσβειρα Claude El Hajal να δηλώνει ικανοποιημένη με την βοήθεια που έχει ανακοινωθεί, στέλνοντας παράλληλα τις ευχαριστίες της στους Κυπρίους.

Το ThemaOnline, επικοινώνησε με την Πρέσβειρα του Λιβάνου στην Λευκωσία, κ. Claude El Hajal, η οποία μας επισήμανε ότι υπάρχει ανοιχτός διάλογος με το Υπουργείο Εξωτερικών για την καλύτερη οργάνωση της βοήθειας που θα αποσταλεί στην Βηρυτό, μετά και την φονική έκρηξη.

Οι κύριες ανάγκες που υπάρχουν αυτή τη στιγμή, όπως μας δήλωσε, είναι ιατρικός εξοπλισμός και φαρμακευτική βοήθεια. Κάτι για το οποίο έχει ήδη δρομολογήσει την αποστολή το αρμόδιο τμήμα του Υπουργείου.

Eπίσης, τόνισε πως η χώρα της χρειάζεται εκπαιδευμένους σκύλους και ομάδες διάσωσης για την ανεύρεση τραυματιών στα συντρίμμια κάτι που επίσης διαβίβασε στις κυπριακές αρχές.

Σε ερώτησή μας εάν θα χρειαστεί να διακομιστούν τραυματίες και στην Κύπρο, νοουμένου ότι στα νοσοκομεία της πόλης παρατηρείται μεγάλος αριθμός ασθενών και τραυματιών, η Πρέσβειρα απάντησε ότι για την ώρα δεν έχει αποφασιστεί κάτι τέτοιο. Εντούτοις, το Υπουργείο Εξωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας έχει δηλώσει την πρόθεσή του και για μια τέτοια βοήθεια.

Ακόμη, υπάρχει επικοινωνία Κυπρίων που βρίσκονται στον Λίβανο και συγγενών τους με το Κέντρο Διαχείρισης Κρίσεων από χθες το απόγευμα και εξετάζεται το θέμα του να υπάρξει πτήση επαναπατρισμού Κύπριων υπηκόων που επιθυμούν να επιστρέψουν στο νησί.

Τέλος, η κ. Claude El Hajal θέλησε να ευχαριστήσει τόσο τους Κύπριους πολίτες, όσο και τις Κυβερνητικές Υπηρεσίες για την αμέριστη συμπαράσταση και στήριξή τους. Όπως είπε, «η Πρεσβεία έχει πάρει πάρα πολλά μηνύματα και τηλεφωνήματα από Κύπριους φίλους, οι οποίοι δηλώνουν την αλληλεγγύη τους, αλλά και την πρόθεσή τους να βοηθήσουν»

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στη Λευκωσία: Διασωληνωμένος ο 34χρονος - Συνεχίζονται οι έρευνες για εντοπισμό των δραστών

Μονή Αββακούμ: Την Παρασκευή η διαδικασία αίτησης των μοναχών για ακύρωση δέσμευσης περιουσιακών στοιχείων

Υπουργείο Υγείας: Αυτές είναι οι συστάσεις προς το κοινό για προστασία από τη σκόνη

Αφορά χαμηλοσυνταξιούχους: Έρχεται αυξημένο το φετινό πασχαλινό επίδομα - Δείτε το ποσό

Στον αέρα η ανάπτυξη λιμανιού-μαρίνας Λάρνακας - «Το έργο θα γίνει» διαμηνύει ο Βαφεάδης



Σε ύφεση η πυρκαγιά στο Κρατικό Δάσος Λεμεσού - Επιχειρούνται οι τελικές κατασβέσεις

Σε ύφεση η πυρκαγιά στο Κρατικό Δάσος Λεμεσού - Επιχειρούνται οι τελικές κατασβέσεις

Το Τμήμα Δασών του Υπουργείου Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος ανακοινώνει ότι η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σήμερα Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024 και ώρα 09:50 στο Κρατικό Δάσος Λεμεσού, βρίσκεται σε ύφεση.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top