ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Αυξημένος ο δείκτης μεταδοτικότητας - Εκφράζουν ανησυχία οι αρμόδιοι με τα στατιστικά παραδείγματα

ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Αυξημένος ο δείκτης μεταδοτικότητας - Εκφράζουν ανησυχία οι αρμόδιοι  με τα στατιστικά παραδείγματα

Ανησυχία για τον αυξημένο δείκτης μεταδοτικότητας του κορωνοιού στην Κύπρο εκφράζουν μέλη της επιστημονικής ομάδας, ενώ οι αυτοματικοί φορείς του ιού που εντοπίζονται δεν αποτελούν εφησυχασμό καθώς είναι ιδιαίτερα επικίνδυνο για την μετάδοση του ιού σε ευάλωτη ομάδα.

Μιλώντας στο κρατικό ραδιόφωνο το πρωί της Παρασκευής (07/08), ο επίκουρος καθηγήτης και μέλος της επιστημονικής ομάδας δρ. Κωνσταντίνος Τσιούτης, ανέφερε πως ο δείκτης μεταδοτικότητας στην Κύπρο έχει αυξηθεί αρκετά τις τελευταίες μέρες καθώς έφτασε το 1,6 (σχεδόν δυο), πράγμα που συνεπάγεται στατιστικά με το ένας ασθενής που φέρει τον ιό να τον μεταδίδει σε δύο άτομα.

Το γεγονός πως υπάρχουν πολλοί ασυμπτωματικοί ασθενείς αυτό καθιστά δυσκολότερη την κατάσταση καθώς είναι δύσκολο να εντοπιστούν με αποτέλεσμα να μπορούν εύκολα να μεταδώσουν στον ιό και στις ευάλωτες ομάδες.

Με τις τυχαίας δειγματοληψίες που θα γίνονται, ένας από τους στόχους είναι και ο εντοπισμός ασυμπτωματικών ατόμων για να τεθούν σε περιορισμό και να μην μολύνουν άλλα άτομα.

Επίσης ο δρ. Τσιούτης δήλωσε πως για 14 μέρες μετά που θα εντοπιστεί κάποιος ασυμπτωματικός μπορεί να μεταδώσει τον ιό, γι’αυτό τόνισε πως είναι πάρα πολύ σημαντικό όλοι όσοι έχουν θετικό τεστ να αυτοπεριορίζονται.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Μεγάλη Τρίτη: Τι γιορτάζουμε σήμερα – Τα μαθήματα από τις δύο παραβολές και τα έθιμα της ημέρας

Βεγγαλικά σε περίπτερα: Ποια δικαιούνται να διατίθενται - Μπορούν να πωλούνται σε ανήλικους;

«Ω γλυκύ μου… κρέας»: Έρχεται νέα αύξηση στο χοιρινό – Στα ύψη το αρνί - Τρέχουν να προλάβουν την αργία της Πρωτομαγιάς οι καταναλωτές

Survivor 2024: Το... πολεμικό κλίμα και ο δεύτερος μονομάχος - Δείτε βίντεο

Καιρός: Αλαλούμ με σκόνη, θερμοκρασία που ανεβαίνει και… βροχές – Ίσως και χαλάζι



ΔΗΣΥ: Νούμερο ένα προτεραιότητα η συσπείρωση του κόμματος - Έκλεισε το κεφάλαιο για τις διαγραφές

ΔΗΣΥ: Νούμερο ένα προτεραιότητα η συσπείρωση του κόμματος - Έκλεισε το κεφάλαιο για τις διαγραφές

Με πρωταρχικό στόχο την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη συσπείρωση του κόμματος, ο ΔΗΣΥ βάζει πλώρη για τις Ευρωεκλογές με στόχο την πρωτιά.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top