ΕΚΡΗΞΗ - ΛΙΒΑΝΟΣ: Διευκρινήσεις από Χεζμπολάχ για την τραγωδία

ΕΚΡΗΞΗ - ΛΙΒΑΝΟΣ: Διευκρινήσεις από Χεζμπολάχ για την τραγωδία

Ο ηγέτης της Χεζμπολάχ απαντώντας την Παρασκευή (07/08) σε κατηγορίες ότι η οργάνωσή του είχε στρατιωτικό υλικό στο λιμάνι της Βηρυτού, αρνήθηκε ότι ισχύει κάτι τέτοιο.

Σε τηλεοπτικό του μήνυμα, ο Σαγέντ Χασάν Νασράλα, αποκάλεσε την έκρηξη της Τρίτης ως 'συγκλονιστικό συμβάν' στην σύγχρονη ιστορία του Λιβάνου που απαιτεί ομοψυχία και ηρεμία για αντιμετώπισή του. 'Η Χεζμπολάχ θα κάνει ξεκάθαρη την ισχυρή της πολιτική θέση μόλις η σκόνη καθίσει' πρόσθεσε.

Ο Νασράλα εξήρε την συμπαράσταση και τη βοήθεια από όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένης και της επίσκεψης του Γάλλου Πρόεδρου Εμανουέλ Μακρόν. Έκανε λόγο για ευκαιρία που παρουσιάστηκε στον Λίβανο προκειμένου να ξεπεράσει τις δύσκολες αυτές στιγμές.

Μέχρι στιγμής ο τραγικός απολογισμός της έκρηξης (που έγινε ιδιαίτερα αισθητή και στην Κύπρο) είναι 154 νεκροί και 5.000 τραυματίες.

Σύμφωνα με ισραηλινά ΜΜΕ ο Νασράλα είπε: "Γνωρίζουμε περισσότερα για το λιμάνι της Χάιφας παρά γι΄ αυτό της Βηρυτού".

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Χριστοδουλίδης και Έρχιουρμαν στο Δικοινοτικό Φεστιβάλ Ειρήνης - «Μήνυμα ειρήνης και συνύπαρξης» - Δείτε φωτογραφίες

Χριστοδουλίδης και Έρχιουρμαν στο Δικοινοτικό Φεστιβάλ Ειρήνης - «Μήνυμα ειρήνης και συνύπαρξης» - Δείτε φωτογραφίες

Σε εξέλιξη βρίσκεται από τις 19:00 το 6ο Δικοινοτικό Φεστιβάλ Ειρήνης στην Πύλα, με την παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Χριστοδουλίδη, και του Τουρκοκύπριου ηγέτη, Τουφάν Ερχιουρμάν. Η κοινή τους παρουσία στο φεστιβάλ είχε συμφωνηθεί κατά την τελευταία συνάντησή τους.

BEST OF TOTHEMAONLINE