ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΕΚΡΗΞΗ - ΛΙΒΑΝΟΣ: Διευκρινήσεις από Χεζμπολάχ για την τραγωδία

ΕΚΡΗΞΗ - ΛΙΒΑΝΟΣ: Διευκρινήσεις από Χεζμπολάχ για την τραγωδία

Ο ηγέτης της Χεζμπολάχ απαντώντας την Παρασκευή (07/08) σε κατηγορίες ότι η οργάνωσή του είχε στρατιωτικό υλικό στο λιμάνι της Βηρυτού, αρνήθηκε ότι ισχύει κάτι τέτοιο.

Σε τηλεοπτικό του μήνυμα, ο Σαγέντ Χασάν Νασράλα, αποκάλεσε την έκρηξη της Τρίτης ως 'συγκλονιστικό συμβάν' στην σύγχρονη ιστορία του Λιβάνου που απαιτεί ομοψυχία και ηρεμία για αντιμετώπισή του. 'Η Χεζμπολάχ θα κάνει ξεκάθαρη την ισχυρή της πολιτική θέση μόλις η σκόνη καθίσει' πρόσθεσε.

Ο Νασράλα εξήρε την συμπαράσταση και τη βοήθεια από όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένης και της επίσκεψης του Γάλλου Πρόεδρου Εμανουέλ Μακρόν. Έκανε λόγο για ευκαιρία που παρουσιάστηκε στον Λίβανο προκειμένου να ξεπεράσει τις δύσκολες αυτές στιγμές.

Μέχρι στιγμής ο τραγικός απολογισμός της έκρηξης (που έγινε ιδιαίτερα αισθητή και στην Κύπρο) είναι 154 νεκροί και 5.000 τραυματίες.

Σύμφωνα με ισραηλινά ΜΜΕ ο Νασράλα είπε: "Γνωρίζουμε περισσότερα για το λιμάνι της Χάιφας παρά γι΄ αυτό της Βηρυτού".

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top