ΔΙΕΘΝΗ

ΕΚΡΗΞΗ - ΛΙΒΑΝΟΣ: Τουλάχιστον 43 Σύροι μεταξύ των θυμάτων

ΕΚΡΗΞΗ - ΛΙΒΑΝΟΣ: Τουλάχιστον 43 Σύροι μεταξύ των θυμάτων

Τουλάχιστον 43 Σύροι είναι μεταξύ των θυμάτων της τεράστιας έκρηξης της Τρίτης, στο λιμάνι της Βηρυτού.

Η Βιέννη θα διαθέσει ποσό άνω του ενός εκατομμυρίου δολαρίων στο Λίβανο, υπό τη μορφή βοήθειας έκτακτης ανάγκης, ενώ τα Ηνωμένα Έθνη και η Γαλλία συνδιοργανώνουν βιντεοδιάσκεψη δωρητών προκειμένου να προσφερθεί βοήθεια στον Λίβανο. Επιπρόσθετα, ο Αραβικός Σύνδεσμος είναι έτοιμος να βοηθήσει με κάθε τρόπο, δηλώνει ο Γενικός του Γραμματέας.

 
 Σύροι μεταξύ των θυμάτων της έκρηξης στη Βηρυτό

Τουλάχιστον 43 Σύροι βρίσκονται μεταξύ των θυμάτων της τεράστιας έκρηξης που έγινε την Τρίτη στο λιμάνι της Βηρυτού, από την οποία καταστράφηκαν τμήματα της πρωτεύουσας  του Λιβάνου, μετέδωσε σήμερα, το τηλεοπτικό κανάλι Al-Mayadeen TV, επικαλούμενο την πρεσβεία της Συρίας στο Λίβανο.
 
Το αναφερόμενο τηλεοπτικό κανάλι έχει την έδρα του στο Λίβανο και βρίσκεται κοντά στην κυβέρνηση του προέδρου της Συρίας, Μπασάρ αλ- Άσαντ.
 
Διεθνής προσφορά βοήθειας

Εξάλλου, η Κυβέρνηση της Αυστρίας θα διαθέσει περισσότερα ένα εκατομμύριο δολάρια στο Λίβανο, μετά την τεράστια έκρηξη που έπληξε τη Βηρυτό, όπως ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο των Εξωτερικών της χώρας.

"Μετά τις καταστροφικές εκρήξεις στο λιμάνι της Βηρυτού, η κυβέρνηση της Αυστρίας αποφάσισε να διαθέσει ένα εκατομμύριο ευρώ (1,17 εκατομμύρια δολάρια) από το ταμείο βοήθειας καταστροφών στο εξωτερικό, για βοήθεια έκτακτης ανάγκης στο Λίβανο," όπως ανέφερε η ανακοίνωση του  ΥΠΕΞ της Αυστρίας.
 
Το 50% των χρημάτων θα σταλεί στον Ερυθρό Σταυρό του Λιβάνου, ενώ το υπόλοιπο 50% θα διατεθεί ως δωρεά σε αυστριακούς μη κυβερνητικούς οργανισμούς, οι οποίοι δραστηριοποιούνται στο Λίβανο, για την παροχή βοήθειας και καταφυγίου στους χιλιάδες των τραυματισμένων και εκτοπισμένων ανθρώπων.
 
Στο μεταξύ, η βιντεοδιάσκεψη δωρητών προκειμένου να προσφερθεί στήριξη στον Λίβανο, του οποίου η πρωτεύουσα Βηρυτός καταστράφηκε από φονική έκρηξη αυτή την εβδομάδα, θα πραγματοποιηθεί αύριο στις 15.00 ώρα Ελλάδας και θα συνδιοργανωθεί από τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών και τη Γαλλία, σύμφωνα με το γραφείο του Γάλλου προέδρου.
  
Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ανήγγειλε αργά χθες ότι θα συμμετάσχει αύριο στη  βιντεοδιάσκεψη των ηγετών διαφόρων δωρητριών χωρών. "Θα κάνουμε μια βιντεοδιάσκεψη την Κυριακή με τον πρόεδρο (της Γαλλίας, Εμανουέλ) Μακρόν, τους ηγέτες του Λιβάνου και άλλων χωρών του κόσμου", ανέφερε ο Τραμπ μέσω Twitter.
 
Ο Γενικός Γραμματέας του Αραβικού Συνδέσμου Αχμεντ Αμπούλ Γάιτ δήλωσε σήμερα ότι θα επιδιώξει να κινητοποιήσει τις προσπάθειες του αραβικού κόσμου για την παροχή στήριξης στον Λίβανο μετά τη φονική έκρηξη που συγκλόνισε την πρωτεύουσά του Βηρυτό αυτή την εβδομάδα.
 
Ο ίδιος δήλωσε επίσης σε δημοσιογράφους, ύστερα από συνάντηση με τον Λιβανέζο Πρόεδρο Μισέλ Αούν, ότι ο Αραβικός Σύνδεσμος είναι έτοιμος να συνδράμει στις έρευνες για την έκρηξη.
 
"Είμαστε έτοιμοι να βοηθήσουμε με κάθε μέσο", δήλωσε ο Αχμεντ Αμπούλ Γάιτ, προσθέτοντας ότι θα λάβει μέρος στη διεθνή τηλεδιάσκεψη που διοργανώνεται αύριο από τη Γαλλία για να συζητηθεί η παροχή βοήθειας στον Λίβανο.

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Στη Μέση Ανατολή και στις σχέσεις Ισραήλ και Ιράν είναι στραμμένα τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας για ακόμη μία φορά μετά το χτύπημα στο έδαφος της Τεχεράνης που αποδίδεται στο Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top