ΚΥΠΡΟΣ: Φορτώθηκαν τα είδη ξηράς τροφής για βοήθεια στον Λίβανο - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

ΚΥΠΡΟΣ: Φορτώθηκαν τα είδη ξηράς τροφής για βοήθεια στον Λίβανο - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Πραγματοποιήθηκε την Τρίτη (11/08) η φόρτωση της βοηθείας η οποία έχει μαζευτεί από την εκστρατεία στήριξης του λαού του Λιβάνου, την οποία συντονίζει το Γραφείο του Επιτρόπου Εθελοντισμού και ΜΚΟ σε συνεργασία με το Υπουργείο Εξωτερικών. Η μεταφορά της βοήθειας στο Λιμάνι Λεμεσού έγινε με τη  συμβολή  της Εθνικής Φρουράς και με τη βοήθεια της Πολιτικής Άμυνας. 

Στο Λιμάνι Λεμεσού μεταφέρθηκαν γύρω στους 70 τόνους ξηράς τροφής οι οποίοι έχουν μαζευτεί από την συνεισφορά πολιτών, δήμων, κοινοτήτων, ιδιωτικών φορέων, επιχειρήσεων και εταιρειών και μη κυβερνητικών οργανώσεων.

 

Επιπρόσθετα από τα είδη ξηράς τροφής έχουν μεταφερθεί και ιατρικός εξοπλισμός, γεννήτριες και άλλα είδη.

Όλα τα είδη έχουν φορτωθεί στο αρματαγωγό του Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού ‘’ΙΚΑΡΙΑ’, το οποίο αύριο το πρωί θα τα ξεφορτώσει στο Λίβανο.

Υπενθυμίζεται ότι τα είδη μαζεύονται με βάση τις πραγματικές ανάγκες επί του εδάφους και τα είδη αυτά είναι: κονσέρβες (όλων των ειδών), δημητριακά, παξιμάδια και κράκερ, αλεύρι γενικής χρήσης και γάλα σε σκόνη για παιδιά.

Η διαδικασία συλλογής ξηράς τροφής  θα  ολοκληρωθεί την Παρασκευή, 14 Αυγούστου 2020.

 

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΠτΔ: Στόχος η δημιουργία ενός οργανισμού για την προσέλκυση ποιοτικών φοιτητών

ΠτΔ: Στόχος η δημιουργία ενός οργανισμού για την προσέλκυση ποιοτικών φοιτητών

Προσπάθεια κοινής προώθησης των δημόσιων και ιδιωτικών πανεπιστημίων της Κύπρου στο εξωτερικό, και τη δημιουργία ενός οργανισμού στα πρότυπα του British Council, ώστε να ενισχυθεί η προσέλκυση ποιοτικών φοιτητών από το εξωτερικό γνωστοποίησε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης, στον χαιρετισμό του κατά την Τελετή Απονομής Βραβείων και Αριστείων 2026 του Πανεπιστημίου Frederick στο Δημοτικό Θέατρο Λευκωσίας.