Ηνωμένο Βασίλειο: Ζητά διάλογο και αποκλιμάκωση στην Αν. Μεσόγειο

Ηνωμένο Βασίλειο: Ζητά διάλογο και αποκλιμάκωση στην Αν. Μεσόγειο

Σε διάλογο και αποκλιμάκωση καλεί Ελλάδα και Τουρκία η βρετανική κυβέρνηση, αντιδρώντας στην ένταση των τελευταίων ημερών.

Απαντώντας σε ερώτηση του ΚΥΠΕ, εκπρόσωπος του Foreign Office δήλωσε ότι «προτρέπουμε όλους τους εταίρους μας στην Ανατολική Μεσόγειο να καταστήσουν προτεραιότητα ευκαιρίες για διάλογο και να επιδιώξουν αποκλιμάκωση».

Ο εκπρόσωπος του βρετανικού Υπουργείου Εξωτερικών συμπλήρωσε ότι το Ηνωμένο Βασίλειο έχει «πρόσφατα» μεταφέρει αυτό το μήνυμα σε όλα τα εμπλεκόμενα μέρη «και θα συνεχίσει να το κάνει».

«Το Ηνωμένο Βασίλειο παραμένει δεσμευμένο στη συνεργασία με τους διεθνείς εταίρους μας στην Ανατολική Μεσόγειο, ώστε να επιτευχθεί σταθερότητα και ευημερία», κατέληξε ο εκπρόσωπος.

Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Η Κύπρος καταγγέλλει 975 τουρκικές παραβιάσεις στον Γκουτέρες

Η Κύπρος καταγγέλλει 975 τουρκικές παραβιάσεις στον Γκουτέρες

Παραστάσεις κατά των εκτενών παραβιάσεων του εναέριου και του θαλάσσιου χώρου της Κυπριακής Δημοκρατίας από την Τουρκία το πρώτο εξάμηνο φέτος κάνει στον ΓΓ του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες, η Μόνιμη Αντιπρόσωπος στον ΟΗΕ Μαρία Μιχαήλ, απευθύνοντας εκ νέου έκκληση προς τον διεθνή οργανισμό για εφαρμογή των αποφάσεών του για το Κυπριακό.