Ηνωμένο Βασίλειο: Ζητά διάλογο και αποκλιμάκωση στην Αν. Μεσόγειο

Ηνωμένο Βασίλειο: Ζητά διάλογο και αποκλιμάκωση στην Αν. Μεσόγειο

Σε διάλογο και αποκλιμάκωση καλεί Ελλάδα και Τουρκία η βρετανική κυβέρνηση, αντιδρώντας στην ένταση των τελευταίων ημερών.

Απαντώντας σε ερώτηση του ΚΥΠΕ, εκπρόσωπος του Foreign Office δήλωσε ότι «προτρέπουμε όλους τους εταίρους μας στην Ανατολική Μεσόγειο να καταστήσουν προτεραιότητα ευκαιρίες για διάλογο και να επιδιώξουν αποκλιμάκωση».

Ο εκπρόσωπος του βρετανικού Υπουργείου Εξωτερικών συμπλήρωσε ότι το Ηνωμένο Βασίλειο έχει «πρόσφατα» μεταφέρει αυτό το μήνυμα σε όλα τα εμπλεκόμενα μέρη «και θα συνεχίσει να το κάνει».

«Το Ηνωμένο Βασίλειο παραμένει δεσμευμένο στη συνεργασία με τους διεθνείς εταίρους μας στην Ανατολική Μεσόγειο, ώστε να επιτευχθεί σταθερότητα και ευημερία», κατέληξε ο εκπρόσωπος.

Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

«Θα είναι ένα μακρύ καλοκαίρι»-Το Κυπριακό επιστρέφει στο επίκεντρο και η Ευρώπη μπαίνει πιο δυναμικά στο παιχνίδι

«Θα είναι ένα μακρύ καλοκαίρι»-Το Κυπριακό επιστρέφει στο επίκεντρο και η Ευρώπη μπαίνει πιο δυναμικά στο παιχνίδι

Η φράση του Προέδρου Χριστοδουλίδη ότι «θα είναι ένα μακρύ καλοκαίρι», μετά τη συνάντηση που είχε το πρωί της Δευτέρας με την προσωπική απεσταλμένη του ΓΓ των ΗΕ Μαρία Άνχελα Ολγκίν, δεν αποτελεί απλώς μια αναφορά στο χρονοδιάγραμμα των επαφών που βρίσκονται σε εξέλιξη γύρω από το Κυπριακό. Αποτυπώνει την αίσθηση ότι η διαδικασία εισέρχεται σε μια περίοδο έντονης διπλωματικής κινητικότητας, κατά την οποία θα κριθεί αν υπάρχει πραγματικά έδαφος για επανέναρξη ουσιαστικών διαπραγματεύσεων ή αν θα προστεθεί ακόμη ένας κύκλος προσδοκιών στη μακρά ιστορία των αποτυχημένων προσπαθειών.