ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ: Η Κομισιόν στηρίζει άλλα 23 ερευνητικά προγράμματα κατά της πανδημίας

ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ: Η Κομισιόν στηρίζει άλλα 23 ερευνητικά προγράμματα κατά της πανδημίας

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα στηρίξει 23 νέα ερευνητικά προγράμματα με 128 εκατομμύρια ευρώ για αντιμετώπιση της πανδημίας του νέου κορωνοϊού.

Ανακοίνωση της Κομισιόν αναφέρει ότι η χρηματοδότηση, που εμπίπτει στο πρόγραμμα Horizon 2020, αποτελεί μέρος του προϋπολογισμού ύψους 1.4 δισεκατομμυρίων ευρώ που ανακοινώθηκε από την Πρόεδρο της Κομισιόν τον Μάη για αντιμετώπιση της πανδημίας.

Τα 23 προγράμματα που έχουν επιλεγεί για χρηματοδότηση περιλαμβάνουν 347 ερευνητικές ομάδες από 40 χώρες, συμπεριλαμβανομένων 34 συμμετεχόντων από 16 χώρες εκτός της ΕΕ. Η χρηματοδότηση θα επιτρέψει στους ερευνητές να βρουν τρόπους αντιμετώπισης της πανδημίας και των συνεπειών της ενισχύοντας την  ικανότητα κατασκευής και ανάπτυξης άμεσα διαθέσιμων λύσεων, ιατρικών τεχνολογιών  και ψηφιακών εργαλείων, μεταξύ άλλων.

Αυτές οι έρευνες συμπληρώνουν προηγούμενες προσπάθειες ανάπτυξης διαγνωστικών τρόπων, θεραπειών και εμβολίων.

Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

«Κλείδωσε» η συνάντηση του ΠτΔ με Ερχιουρμάν - Θα λάβει χώρα στην οικία του Ντανιέ

«Κλείδωσε» η συνάντηση του ΠτΔ με Ερχιουρμάν - Θα λάβει χώρα στην οικία του Ντανιέ

Η συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Νίκου Χριστοδουλίδη με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη κ. Τουφάν Έρχιουρμαν θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη, 20 Νοεμβρίου, στις 9.30π.μ., στην οικία του Ειδικού Αντιπροσώπου του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ, στην περιοχή του αεροδρομίου Λευκωσίας. 

BEST OF TOTHEMAONLINE