ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ: Η Κομισιόν στηρίζει άλλα 23 ερευνητικά προγράμματα κατά της πανδημίας

ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ: Η Κομισιόν στηρίζει άλλα 23 ερευνητικά προγράμματα κατά της πανδημίας

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα στηρίξει 23 νέα ερευνητικά προγράμματα με 128 εκατομμύρια ευρώ για αντιμετώπιση της πανδημίας του νέου κορωνοϊού.

Ανακοίνωση της Κομισιόν αναφέρει ότι η χρηματοδότηση, που εμπίπτει στο πρόγραμμα Horizon 2020, αποτελεί μέρος του προϋπολογισμού ύψους 1.4 δισεκατομμυρίων ευρώ που ανακοινώθηκε από την Πρόεδρο της Κομισιόν τον Μάη για αντιμετώπιση της πανδημίας.

Τα 23 προγράμματα που έχουν επιλεγεί για χρηματοδότηση περιλαμβάνουν 347 ερευνητικές ομάδες από 40 χώρες, συμπεριλαμβανομένων 34 συμμετεχόντων από 16 χώρες εκτός της ΕΕ. Η χρηματοδότηση θα επιτρέψει στους ερευνητές να βρουν τρόπους αντιμετώπισης της πανδημίας και των συνεπειών της ενισχύοντας την  ικανότητα κατασκευής και ανάπτυξης άμεσα διαθέσιμων λύσεων, ιατρικών τεχνολογιών  και ψηφιακών εργαλείων, μεταξύ άλλων.

Αυτές οι έρευνες συμπληρώνουν προηγούμενες προσπάθειες ανάπτυξης διαγνωστικών τρόπων, θεραπειών και εμβολίων.

Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Διαφάνεια, αμεροληψία και δημόσια λογοδοσία: Τα ερωτήματα που ανακύπτουν γύρω από την επιλογή της επικεφαλής της έρευνας για το «Κράτος Μαφία»

Διαφάνεια, αμεροληψία και δημόσια λογοδοσία: Τα ερωτήματα που ανακύπτουν γύρω από την επιλογή της επικεφαλής της έρευνας για το «Κράτος Μαφία»

Η εμπιστοσύνη των πολιτών στους θεσμούς δεν εξαρτάται μόνο από το τελικό αποτέλεσμα μιας έρευνας αλλά, πρωτίστως, από την πεποίθηση ότι κάθε στάδιο της διαδικασίας πραγματοποιήθηκε με απόλυτη ανεξαρτησία, διαφάνεια και αντικειμενικότητα. Όταν πρόκειται για υποθέσεις που προκαλούν έντονο δημόσιο ενδιαφέρον και απασχολούν την κυπριακή κοινωνία, η ανάγκη αυτή καθίσταται ακόμη πιο επιτακτική.

BEST OF TOTHEMAONLINE