Πληροφορίες για οριοθέτηση ΑΟΖ μεταξύ Ελλάδα και Λιβύης - Ταφόπλακα στο μνημόνιο Άγκυρας - Τρίπολης

Πληροφορίες για οριοθέτηση ΑΟΖ μεταξύ Ελλάδα και Λιβύης - Ταφόπλακα στο μνημόνιο Άγκυρας - Τρίπολης

Έτοιμη για συνομιλίες με την Ελλάδα για οριοθέτηση θαλάσσιων ζωνών παρουσιάζεται η λιβυκή κυβέρνηση του Χαφτάρ, σύμφωνα με νέες πληροφορίες που επικαλείται ο διεθνολόγος, Θεόδωρος Ράκκας.

Με αρθρογραφία του στο slpress.gr, ο εν λόγω αρθρογράφος, επικαλείται τελευταίες πληροφορίες ότι ‘η λιβυκή κυβέρνηση του Χάφταρ, δήλωσε ότι ξεκινάει συνομιλίες με την Ελλάδα για την οριοθέτηση των θαλάσσιων ζωνών μεταξύ των δύο κρατών’.

Όπως αναφέρει, πρόκειται για μια θετική εξέλιξη αφού κάτι τέτοιο θα βάλει ταφόπλακα στο μνημόνιο Άγκυρας – Τρίπολης.

Πέραν τούτου, ο κ. Ράκκας σημειώνει ότι ‘δείχνει να πλησιάζει η ώρα του μοιράσματος της πίτας στην Ανατολική Μεσόγειο’. Σημειώνει δε, ότι ο μεγαλύτερος φόβος της Τουρκίας είναι ο εγκλωβισμός της στον κόλπο της Αττάλειας και αυτός είναι ο λόγος που κλιμακώνει την ένταση με το Όρουτς Ρέις.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο εν λόγω διεθνολόγος, εκφράζει την απορία του για την προοπτική οριοθέτησης ΑΟΖ μεταξύ της Ελλάδας και της Κύπρου και σημειώνει ότι ίσως να πρόκειται για αναγκαίο συμβιβασμό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

VIDEO - Ο Αβέρωφ Νεοφύτου στο «T»: Ο άνθρωπος πίσω από τον πολιτικό – Μιλά με ειλικρίνεια για λάθη, κάνει αυτοκριτική και αποκαλύπτει για τις Προεδρικές του 2028

VIDEO - Ο Αβέρωφ Νεοφύτου στο «T»: Ο άνθρωπος πίσω από τον πολιτικό – Μιλά με ειλικρίνεια για λάθη, κάνει αυτοκριτική και αποκαλύπτει για τις Προεδρικές του 2028

Σε μια συνέντευξη διαφορετική από κάθε άλλη, ο τέως πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού, Αβέρωφ Νεοφύτου, υποδέχεται το ThemaOnline και τον Τάσο Θεοδώρου στο κτήμα του στην Αργάκα, μακριά από τα φώτα της πολιτικής καθημερινότητας.

BEST OF TOTHEMAONLINE