Ενημέρωσε Χριστοδουλίδη για την συνάντηση με Πομπέο ο Δένδιας

Ενημέρωσε Χριστοδουλίδη για την συνάντηση με Πομπέο ο Δένδιας

Ο Υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας, Νίκος Δένδιας, ενημέρωσε τον Κύπριο ομόλογό του, Νίκο Χριστοδουλίδη, για τη συνάντηση που είχε την Παρασκευή (14/08) στη Βιέννη με τον Αμερικανό ΥΠΕΞ, Μάικ Πομπέο.

Όπως πληροφορείται το ΚΥΠΕ, ο κ. Δένδιας επικοινώνησε απόψε τηλεφωνικά με τον κ. Χριστοδουλίδη για να τον ενημερώσει για τη συζήτησή του με τον κ. Πομπέο.

Σε δηλώσεις μετά τη συνάντηση στη Βιέννη, ο κ. Δένδιας εξέφρασε την ελπίδα ότι  όλα τα μέρη που εμπλέκονται στη διαφωνία στην Ανατολική Μεσόγειο θα ενεργήσουν σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο και ότι δεν θα υπάρξει σύγκρουση.

Το αμερικανικό Υπουργείο Εξωτερικών επεσήμανε σε ανακοίνωσή του ότι οι δύο Υπουργοί συζήτησαν "την επείγουσα ανάγκη μείωσης των εντάσεων στην Ανατολική Μεσόγειο". 

Υπενθυμίζεται πως ο Υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου, Νίκος Χριστοδουλίδης, θα έχει συνάντηση το πρωί της Κυριακής με τον Υφυπουργό Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών, αρμόδιο για Πολιτικές Υποθέσεις, David Hale, ο οποίος θα επισκεφθεί την Κύπρο.

Στο πλαίσιο της συνάντησης θα ανασκοπηθούν οι διμερείς σχέσεις Κύπρου - Ηνωμένων Πολιτειών και θα συζητηθούν τρόποι περαιτέρω ενίσχυσής τους, ενώ αναμένεται επίσης να ανταλλαγούν απόψεις, ανάμεσα σε άλλα, για το Κυπριακό, τις τρέχουσες εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο και την κατάσταση στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής. 

Από ΚΥΠΕ
 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

«Κύπρος και Μολδαβία μοιράζονται πολλά κοινά» - Σημαντικός ο ρόλος του νησιού στην πορεία ένταξης της χώρας στην ΕΕ

«Κύπρος και Μολδαβία μοιράζονται πολλά κοινά» - Σημαντικός ο ρόλος του νησιού στην πορεία ένταξης της χώρας στην ΕΕ

Η μεγάλη σημασία της Κυπριακής Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ σε κρίσιμα ζητήματα της ευρωπαϊκής ατζέντας, όπως η Διεύρυνση, υπογραμμίστηκε κατά τις σημερινές συνομιλίες που είχε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης και η Πρόεδρος της Μολδαβίας κα Μάγια Σάντου, η οποία πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στην Κύπρο.

BEST OF TOTHEMAONLINE