Το Ισραήλ καταργεί την καραντίνα για ταξιδιώτες από την Κύπρο

Το Ισραήλ καταργεί την καραντίνα για ταξιδιώτες από την Κύπρο

Η ισραηλινή κυβέρνηση έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα έναν κατάλογο χωρών απ΄ όπου οι Ισραηλινοί και οι ξένοι υπήκοοι, που διαθέτουν τις κατάλληλες θεωρήσεις εισόδου (visa), μπορούν πλέον να ταξιδέψουν προς το Ισραήλ χωρίς να υποβληθούν σε καραντίνα, η οποία μέχρι σήμερα ήταν υποχρεωτική για όλους λόγω της πανδημίας του νέου κορονοϊού.

Ο κατάλογος των «πράσινων» αυτών χωρών, που θεωρούνται σύμφωνα με τις αρχές χαμηλού επιδημιολογικού κινδύνου για την εξάπλωση της νόσου Covid-19, περιλαμβάνει 15 ευρωπαϊκά κράτη, μεταξύ αυτών την Ελλάδα, την Κύπρο, τη Βρετανία, τη Γερμανία, την Ιταλία και άλλα πέντε κράτη, μεταξύ αυτών τον Καναδά, τη Νέα Ζηλανδία και την Ιορδανία.
 
Από την ισραηλινή λίστα εξαιρούνται μεταξύ άλλων η Γαλλία και οι ΗΠΑ. Το υπουργείο Υγείας του Ισραήλ επέβαλε, στις αρχές της πανδημίας, το μέτρο της απομόνωσης 14 ημερών σε κάθε πρόσωπο που θα εισερχόταν στο ισραηλινό έδαφος.
 
Με 9 εκατομμύρια κατοίκους, το Ισραήλ έχει επισήμως καταγράψει περισσότερα από 92.000 κρούσματα του νέου κορονοϊού, ένα από τα υψηλότερα ποσοστά μολύνσεων σε σχέση με τον πληθυσμό του, όμως μετρά έναν σχετικά χαμηλό αριθμό θανάτων, στους 679.
 
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Έθεσε το θέμα των Βάσεων στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο ο ΠτΔ - Εξήγησε στους ηγέτες τι γίνεται στην Κύπρο

Έθεσε το θέμα των Βάσεων στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο ο ΠτΔ - Εξήγησε στους ηγέτες τι γίνεται στην Κύπρο

Τη θέση πως η Ευρωπαϊκή Ένωση μπορεί να βοηθήσει ουσιαστικά στην επίτευξη προόδου στο Κυπριακό καθώς διαθέτει τα εργαλεία να καταδείξει τα οφέλη της λύσης στην Τουρκία, εξέφρασε, την Πέμπτη, ο Προέδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης κατά το γεύμα εργασίας του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στο οποίο συμμετείχε, για τελευταία φορά πριν τη λήξη της θητείας του ο ΓΓ του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες. Εξάλλου, σε παρέμβασή του αργότερα στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, και σε συζήτηση που πρέπει να ανοίξει μετά το τέλος του πολέμου για το καθεστώς των Βρτανικών Βάσεων.

BEST OF TOTHEMAONLINE