ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΚΟΜ: Προσδοκεί ότι σε συνάντηση με τον Αρχηγό θα δοθεί τέλος στο διάταγμα για τις μοτοσικλέτες

ΚΟΜ: Προσδοκεί ότι σε συνάντηση με τον Αρχηγό θα δοθεί τέλος στο διάταγμα για τις μοτοσικλέτες

Η Κυπριακή Ομοσπονδία Μοτοσικλέτας με ανακοίνωση που εξέδωσε τη Δευτέρα εκφράζει την έντονη δυσαρέσκεια και αντίθεση της στο διάταγμα που εξέδωσε στις 12 Αυγούστου ο Αρχηγό Αστυνομίας «το οποίο στερεί την ελεύθερη διακίνηση των μοτοσικλετιστών σε καθορισμένους δρόμους και ώρες» και εκφράζει την προσδοκία ότι στην συνάντηση της 18ης Αυγούστου με τον Αρχηγό Αστυνομίας θα δοθεί τέλος στο παράλογο διάταγμα της 12ης Αυγούστου.

Προσθέτει ότι σε αντίθετη περίπτωση η Κυπριακή Ομοσπονδία Μοτοσικλέτας με τη στήριξη των νόμιμων κατόχων μοτοσικλέτας και άλλων οργανωμένων συνόλων, προτίθεται να προβεί σε σειρά δραστικών μέτρων.

Εκφράζει τη θέση ότι η συγκεκριμένη ενέργεια εκ μέρους της Αστυνομίας καθώς και η αντίδραση της αρμόδιας Υπουργού Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξης δυστυχώς επιβεβαιώνουν την έλλειψη γνώσεων και την απουσία οποιασδήποτε στρατηγικής όσον αφορά την προώθηση και καλλιέργεια του σωστού κλίματος συνεργασίας και αλληλοσεβασμού μεταξύ όλων των χρηστών του οδικού δικτύου, το οποίο αποτελεί τον βασικότερο πυλώνα για τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας γενικότερα.
 
Ο διαχωρισμός, ο αφορισμός ή η κατηγοριοποίηση σε καλούς και κακούς χρήστες του οδικού δικτύου ανάλογα με το όχημα και το είδος αποτελεί τεράστιο σφάλμα που μόνο προβλήματα μπορεί να προκαλέσει, προσθέτει η Ομοσπονδία και διατυπώνει τη θέση ότι το διάταγμα φανερώνει την αδυναμία του κράτους για τη σωστή εφαρμογή των νόμων και το κενό σε νομοθεσίες που αφορούν τον έλεγχο του επίπεδου θορύβου των μηχανοκίνητων οχημάτων, την αδυναμία του κράτους στη δημιουργία ΜΟΤ για τις μοτοσικλέτες.
 
Περαιτέρω η Ομοσπονδία αναφέρει ότι απ’ οποιαδήποτε οπτική γωνία κι αν το προσεγγίσει κανείς είναι εύκολο να καταλάβει κάποιος ότι το συγκεκριμένο διάταγμα όχι μόνο δεν εκδόθηκε μετά από σκληρή εργασία πάρα μόνο μετά από προχειρότητα και βεβιασμένη έμπνευση.
 
Είναι σεβαστό και αναφαίρετο το δικαίωμα των πολιτών να μην διαταράσσεται η ησυχία τους από κανένα όχημα που προκαλεί οχληρία και σεβαστό το δικαίωμα ή καλύτερα η υποχρέωση της Αστυνομίας να λάβει μέτρα για τον περιορισμό του φαινομένου αυτού. Όμως αυτό το δικαίωμα θα έπρεπε να αφορά όλους τους πολίτες σε όλες τις περιοχές.
 
Με την ίδια ανακοίνωση η Ομοσπονδία θέτει σειρά ερωτημάτων προς απάντηση.

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πάσχα 2024: Πότε κλείνουν τα σχολεία - Τι ισχύει για τα κοινοτικά νηπιαγωγεία

Επεκτείνεται το Pame express: Αυτοί οι χώροι εξετάζονται σε Λεμεσό και Λάρνακα - Τι γίνεται με τις στάσεις στα ορεινά

Εντοπίστηκε πτώμα σε βραχώδη περιοχή - Βρισκόταν σε κατάσταση αποσύνθεσης

Αυξημένες συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού

Εβελίνα Σκίτσκο: Είναι ερωτευμένη και μόλις μας έδειξε τον σύντροφο της



Απόπειρα φόνου στη Λακατάμια: Αυτή είναι η μοτοσικλέτα στην οποία επέβαινε ο στόχος - Δείτε φωτογραφία

Απόπειρα φόνου στη Λακατάμια: Αυτή είναι η μοτοσικλέτα στην οποία επέβαινε ο στόχος - Δείτε φωτογραφία

Σε συναγερμό τέθηκαν οι Αρχές το μεσημέρι της Τρίτης (23/04, μετά από απόπειρα φόνου στη Λακατάμια.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top