ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΤΡΑΓΩΔΙΑ - ΛΑΡΝΑΚΑ: 'Δεν έχει επιβεβαιωθεί αν έφερε σημαδούρα το θύμα' - Τι αναφέρει ανακοίνωση του Υφ. Ναυτιλίας

ΤΡΑΓΩΔΙΑ - ΛΑΡΝΑΚΑ: 'Δεν έχει επιβεβαιωθεί αν έφερε σημαδούρα το θύμα' - Τι αναφέρει ανακοίνωση του Υφ. Ναυτιλίας

Ανακοίνωση σχετικά με τον θάνατο του 40χρονου ψαροντουφεκά, που χτυπήθηκε από σκάφος την Κυριακή (16/08), εξέδωσε το Υφυπουργείο Ναυτιλίας.

Όπως αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση, δεν έχει επιβεβαιωθεί ακόμη αν το θύμα έφερε σημαδούρα, ενώ όπως σημειώνεται, οι έρευνες βρίσκονται σε εξέλιξη.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Το Υφυπουργείο Ναυτιλίας ανακοινώνει ότι βρίσκεται ακόμα σε εξέλιξη η διερεύνηση σχετικά με τις συνθήκες θανάτου του αλιέα με ψαροντούφεκο που συνέβη την Κυριακή 16 Αυγούστου 2020, στις ακτές μας. Επειδή σημειώθηκαν εκτιμήσεις ότι ο άτυχος αλιέας δεν έφερε σημαδούρα,το Υφυπουργείο διευκρινίζει ότι κάτι τέτοιο δεν έχει επιβεβαιωθεί. Δεν έχει, επίσης, επιβεβαιωθεί αν έφερε αρχικά σημαδούρα η οποία του διέφυγε κατά τη διάρκεια της κολύμβησης. Περισσότερες λεπτομέρειες αναμένονται εντός των επόμενων ημερών. Πρέπει να σημειωθεί ότι ατυχήματα με θύματα χρήστες ψαροντούφεκου έχουν ξανασυμβεί ακόμα και με αλιείς που είχαν τη σημαδούρα με την κατάλληλη σημαία.

Υπενθυμίζεται στο κοινό ότι η χρήση σημαδούρας είναι όρος που θέτει το Τμήμα Αλιείας και Θαλασσίων Ερευνών για την έκδοση Άδειας Ερασιτεχνικής Αλιείας με Ψαροντούφεκο, και η σχετική σύσταση υπάρχει και στην ιστοσελίδα του Υφυπουργείου. Σημειώνεται ότι ο συγκεκριμένος αλιέας κατείχε τέτοια Άδεια.

Σύμφωνα με τους όρους του Τμήματος Αλιείας: «Οι υποβρύχιοι αλιείς υποχρεούνται να φέρουν έναν επιπλέοντα σημαντήρα (σημαδούρα) ανά ομάδα, πλαστικό, χρώματος κίτρινου, πορτοκαλί ή κόκκινου, ο οποίος να φέρει ιστό με κόκκινο σημαιάκι με λευκή διαγώνια γραμμή και ο οποίος να είναι ορατός με κανονικές συνθήκες από απόσταση τριακοσίων (300) τουλάχιστον μέτρων. Εάν ο αδειούχος υποβρύχιος αλιέας συνοδεύεται από πλωτό μέσο, η σημαία αυτή πρέπει να είναι στερεωμένη σε εμφανές σημείο πάνω στο μέσο αυτό. Τα μέλη της ομάδας θα πρέπει να κινούνται εντός ακτίνας 50 μέτρων από το σημαντήρα ή το πλωτό μέσο».

Τονίζεται ότι το πιο πάνω αφορά όλους τους αλιείς, μεμονωμένους ή σε ομάδες, επιφανείας ή υποβρύχιους, με φιάλες αέρα ή χωρίς.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ένταξη του Κοσόβου στο Συμβούλιο της Ευρώπης: Ανοίγει ο ασκός του Αιόλου - Ο ρόλος της Ντόρας Μπακογιάννη

Ένταξη του Κοσόβου στο Συμβούλιο της Ευρώπης: Ανοίγει ο ασκός του Αιόλου - Ο ρόλος της Ντόρας Μπακογιάννη

Με εισήγηση της Ντόρας Μπακογιάννη ως επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία από την ολομέλεια της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης, για το θέμα της ένταξης του Κοσόβου στο Συμβούλιο της Ευρώπης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top