ΕΛΛΑΔΑ - ΧΑΛΚΗ: Eπεισόδιο με τουρκική ακταιωρό τα ξημερώματα της Τετάρτης (26/08)

ΕΛΛΑΔΑ - ΧΑΛΚΗ: Eπεισόδιο με τουρκική ακταιωρό τα ξημερώματα της Τετάρτης (26/08)

Σοβαρό επεισόδιο σημειώθηκε τα ξημερώματα της Τετάρτης (26/08) στη Χάλκη όταν μια τουρκική ακταιωρός με προβολείς και ακτίνες λέιζερ επιχείρησε να «τυφλώσει» ελληνικό ελικόπτερο Super Puma.

Συγκεκριμένα, από το βράδυ της Τρίτης (25/08) βρίσκεται σε εξέλιξη επιχείρηση των ελληνικών Αρχών, στη θαλάσσια περιοχή 21 ναυτικά μίλια δυτικά της Χάλκης, για τη διάσωση προσφύγων και μεταναστών οι οποίοι επέβαιναν σε σκάφος 20 μέτρων που βρέθηκε «σε δυσχερή θέση», ενώ μέχρι στιγμής έχουν διασωθεί 92 άνθρωποι. Πρόκειται για επιχείρηση -μια από τις μεγαλύτερες σε κλίμακα - σε διεθνή ύδατα εντός ελληνικής υφαλοκρηπίδας.

Σύμφωνα με πηγές της ελληνικής Κυβέρνησης, μία τουρκική ακταιωρός με προβολείς, ακτίνες λέιζερ αλλά και δημιουργώντας θόρυβο προσπάθησε να «τυφλώσει» ελικόπτερο Super Puma του Πολεμικού Ναυτικού την ώρα που επιχειρούσε να παραλάβει ναυτικό που είχε τραυματιστεί, ο οποίος είναι μέλος πληρώματος παραπλέοντος σκάφους που βοηθούσε. Στη συνέχεια, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, έγινε και προσπάθεια από τουρκική ακταιωρό να εμβολίσει σκάφος του Λιμενικού την ώρα που έκανε έρευνα και διάσωση στην περιοχή.

Εντός των επόμενων ωρών αναμένεται και ανακοίνωση από το Λιμενικό Σώμα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Στην τελική ευθεία «Κρόνος» και «Αφροδίτη» – Το χρονοδιάγραμμα για το πρώτο κυπριακό αέριο

Στην τελική ευθεία «Κρόνος» και «Αφροδίτη» – Το χρονοδιάγραμμα για το πρώτο κυπριακό αέριο

Η Κύπρος βρίσκεται στην τελική ευθεία για τη βιώσιμη και εμπορική αξιοποίηση των ενεργειακών πόρων της στην ΑΟΖ της, αναδεικνύοντας την Ανατολική Μεσόγειο σε έναν σημαντικό ενεργειακό κόμβο και συμβάλλοντας, παράλληλα, στις προσπάθειες της ΕΕ για ενίσχυση της ενεργειακής ασφάλειας μέσω της διαφοροποίησης πηγών και οδεύσεων, ανέφερε την Τρίτη ο Υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας, Μιχάλης Δαμιανός, σε δηλώσεις του μετά το τέλος του Υπουργικού Συμβουλίου.

BEST OF TOTHEMAONLINE