ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΛΑΡΝΑΚΑ: Στο δικαστήριο ο 26χρονος που ομολόγησε την δολοφονία του Πόπα Αντρέι - Ο εικονικός γάμος και... οι απειλές

ΛΑΡΝΑΚΑ: Στο δικαστήριο ο 26χρονος που ομολόγησε την δολοφονία του Πόπα Αντρέι - Ο εικονικός γάμος και... οι απειλές

Ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας αναμένεται να παρουσιαστεί το πρωί της Πέμπτης (27/08), ο 26χρονος Ινδός, ο οποίος συνελήφθη την Τετάρτη (26/05) και παραδέχθηκε την δολοφονία του 33χρονου Πόπα Αντρέι, ο οποίος αγνοείτο από τις 22 Ιουλίου.

Ο 26χρονος παραδόθηκε το πρωί της Τετάρτης (26/08), στην Κυπριακή Αστυνομία από τις κατοχικές αρχές μέσω της Δικοινοτικής Επιτροπής και ομολόγησε την δολοφονία του 33χρονου.

Πέραν τούτου, υπέδειξε στην Αστυνομία, το σημείο όπου έθαψε το πτώμα, το οποίο εντοπίστηκε σε προχωρημένη σήψη.

Ο 26χρονος θα παρουσιαστεί ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας στις 09:00, ενώ οι ανακριτές της υπόθεσης θα ζητήσουν την έκδοση διατάγματος οκταήμερης προσωποκράτησης έτσι ώστε να μπορέσουν να προχωρήσουν με τις έρευνες.

O εικονικός γάμος και οι... απειλές

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 26χρονος ομολόγησε ότι έχει τελέσει εικονικό γάμο, με την Ρουμάνα σύντροφο του θύματος. Όπως ανέφερε ο Ινδός που ομολόγησε την δολοφονία, ο Πόπα και η φίλη του, επέστρεψαν στην Ρουμανία, ωστόσο τον απειλούσαν ότι θα τον κατέδιδαν και του ζητούσαν χρηματικά ποσά για να μην μιλήσουν.

Όταν οι Αρχές της Κυπριακής Δημοκρατίας, κάλεσαν τον Ινδό να παρουσιαστεί μαζί με την 'σύζυγο' του, ο ίδιος ενημέρωσε την κοπέλα ότι έπρεπε να επιστρέψει άμεσα στην Κύπρο. Η ίδια επέστρεψε με τον Πόπα, αφού απέσπασαν χρήματα από τον 26χρονο, ωστόσο όπως ισχυρίζεται ο ίδιος, συνέχισαν να του ζητούν χρήματα.

Ακολούθως, ο θύτης και το θύμα, είχαν μεταβεί στην Λευκωσία για να εξασφαλίσουν κάποια έγγραφα από την Πρεσβεία, ωστόσο κατά την επιστροφή τους στην Λάρνακα τσακώθηκαν, όταν ο Πόπα ζήτησε κι' άλλα χρήματα.

Ο 26χρονος έχασε τον έλεγχο και χτύπησε τον 33χρονο, αφήνοντας τον αιμόφυρτο σε σημείο κοντά στην Ορόκλινη.

Την ίδια νύκτα, ο 26χρονος επέστρεψε στην σκηνή και παρέλαβε τον 33χρονο. Ακολούθως, τον μετέφερε στην Λάρνακα, σε περιοχή κοντά στο Δικαστήριο και τον έθαψε πίσω από πρατήριο βενζίνης.

Το χρονικό της υπόθεσης

H εξαφάνιση του 33χρονου Πόπα Αντρέι είχε καταγγελθεί στην Αστυνομία από την Ρουμάνα σύντροφό του. Είχε αναχωρήσει από την οικία του λίγο μετά τις 14:00 το απόγευμα της 22ης Ιουλίου, μαζί με άλλα δύο πρόσωπα, ηλικίας 26 και 25 χρόνων.

Στις 15:20 της ίδιας μέρας ο 33χρονος φέρεται να επικοινώνησε τηλεφωνικά με φιλικό του πρόσωπο και να του ανάφερε ότι ο 26χρονος και ακόμα ένας άνδρας τον μετέφεραν σε άγνωστη του περιοχή και αφού πρώτα του επιτέθηκαν, τον λήστεψαν. Ήθελαν, ταυτόχρονα, να πάρουν και το κινητό του τηλέφωνο.

Από εξετάσεις που διενήργησαν μέλη του ΤΑΕ Λάρνακας, διαπιστώθηκε ότι το τηλέφωνο του 33χρονου ελλείποντα απενεργοποιήθηκε στις 15:40 της 22ης Ιουλίου.

Ο 33χρονος ήρθε σχετικά πρόσφατα στην Κύπρο για μόνιμη εγκατάσταση. Η Αστυνομία εκτιμά ότι οι όποιες διαφορές είχε ο 33χρονος με άλλα πρόσωπα, πιθανόν και να προϋπήρχαν όταν αυτός βρισκόταν ακόμα στη χώρα του.

Για την υπόθεση συλλήφθηκαν τρία πρόσωπα ασιατικής καταγωγής, ωστόσο δεν προέκυψε κάτι εναντίον τους με αποτέλεσμα να αφεθούν ελεύθεροι.

Άντρος Ιωάννου

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τέμπη: Ισχυρές ενδείξεις μεταφοράς εύφλεκτης ουσίας – «Αλλοίωση της σκηνής του εγκλήματος»

Καταγγελία στο «T»: Διευθυντής στη Λεμεσό άφησε στάσιμη μαθήτρια με εγχείρηση καρδιάς και κρίσεις πανικού

Θερμή αέρια μάζα και σκόνη επηρεάζουν την Κύπρο - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού το Σαββατοκύριακο

Αυξήθηκαν οι αφίξεις τουριστών τον Μάρτιο – Ποιοι τουρίστες προτίμησαν την Κύπρο

«Δεν μπορώ να αναπνεύσω»: Σοκαριστικό βίντεο από τη σύλληψη μαύρου άνδρα που πέθανε ενώ βρισκόταν υπό κράτηση



Καταχωρήθηκε η αίτηση για παύση Ελεγκτή - Για ανάρμοστη συμπεριφορά

Καταχωρήθηκε η αίτηση για παύση Ελεγκτή - Για ανάρμοστη συμπεριφορά

Καταχωρήθηκε σήμερα (26/4) από τους δικηγόρους της ηγεσίας της Εισαγγελίας, η αίτηση για παύση του Γενικού Ελεγκτή.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top