Άτυπη σύνοδος Υπ. Εξωτερικών της Ε.Ε: Στο επίκεντρο οι σχέσεις Ε.Ε - Τουρκίας - Εισηγήσεις από Μπορέλ

Άτυπη σύνοδος Υπ. Εξωτερικών της Ε.Ε: Στο επίκεντρο οι σχέσεις Ε.Ε - Τουρκίας - Εισηγήσεις από Μπορέλ

Στο Βερολίνο βρίσκονται οι Υπουργοί Εξωτερικών των 27 κρατών μελών της Ε.Ε, στο πλαίσιο της άτυπης συνόδου Gymnich, που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη (27/08) και την Παρασκευή (28/08), με κεντρικό θέμα τις σχέσεις Ε.Ε - Τουρκίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ύπατος Εκπρόσωπος της Ε.Ε, Ζοσέπ Μπορέλ, αναμένεται να παρουσιάσει μια λίστα η οποία θα περιλαμβάνει επιλογές με κυρώσεις αλλά και ένα ευρύτερο φάσμα επιλογών όσον αφορά την μετέπειτα σχέση Ε.Ε - Τουρκίας.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι στην άτυπη σύνοδο δεν θα ληφθούν δεσμευτικές αποφάσεις, αλλά θα μελετηθούν συγκεκριμένα μέτρα και βήματα που θα ακολουθήσει η Ε.Ε σε μεταγενέστερο στάδιο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Ανασχηματισμός: Η αινιγματική απάντηση Χριστοδουλίδη - Δεν διέψευσε τα σενάρια

Ανασχηματισμός: Η αινιγματική απάντηση Χριστοδουλίδη - Δεν διέψευσε τα σενάρια

Με τη φράση ότι «οι ανασχηματισμοί δεν εξαγγέλλονται, αλλά ανακοινώνονται», απάντησε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, στα σενάρια για επικείμενες αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα εντός Αυγούστου, αποφεύγοντας να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει τις σχετικές πληροφορίες και τις διαρροές ονομάτων. Την ίδια ώρα, έστρεψε την προσοχή στο Κυπριακό, το οποίο χαρακτήρισε ύψιστη προτεραιότητα, ανακοινώνοντας ότι έχει ήδη αρχίσει σε τεχνοκρατικό επίπεδο η προεργασία με τα Ηνωμένα Έθνη για τη σύγκληση μιας διευρυμένης διάσκεψης.