ΠΟΛΙΤΙΚΗ

'Ευνομία΄: Συνεχίζεται η αεροναυτική άσκηση - Συμμετέχουν σκάφη επιφανείας, υποβρύχια και αεροσκάφη - Φωτογραφίες και Video

'Ευνομία΄: Συνεχίζεται η  αεροναυτική άσκηση - Συμμετέχουν σκάφη επιφανείας, υποβρύχια και αεροσκάφη - Φωτογραφίες και Video

Συνεχίζεται την Πέμπτη (27/08) για δεύτερη μέρα η τετραμερής αεροναυτική άσκηση με την  ονομασία  «Ευνομία» στην οποία λαμβάνουν μέρος δυνάμεις της Γαλλίας, της Ιταλίας , της Ελλάδας και της Κύπρου.

Η άσκηση διεξάγεται στον θαλάσσιο χώρο νότια της Κύπρου και σε αυτήν συμμετέχουν σκάφη επιφανείας και υποβρύχια των τεσσάρων χωρών καθώς επίσης και αριθμός αεροσκαφών. 

 

Πολεμικά αεροσκάφη της Γαλλίας και της Ελλάδας που χρησιμοποιούν ως βάση τους την αεροπορική βάση «Ανδρέας Παπανδρέου» διενέργησαν χθες εξόδους και εικονικές προσβολές στόχων, τόσο στην ξηρά όσο και στην θάλασσα.
 
Τα σενάρια της άσκησης περιλαμβάνουν ένα μεγάλο φάσμα ναυτικών και αεροπορικών ασκήσεων, αλλά και ασκήσεων έρευνας και διάσωσης.



Τόσο τα πολεμικά αεροσκάφη, όσο και τα σκάφη επιφανείας και υποβρύχια των ναυτικών των τεσσάρων  ευρωπαϊκών χωρών της Μεσογείου στέλνουν το ξεκάθαρο μήνυμα ότι επιδιώκουν την ενίσχυση της ασφάλειας και σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή και την εξασφάλιση της ελεύθερης ναυσιπλοΐας. 



Σύμφωνα με το Υπουργείο Άμυνας η άσκηση, που θα ολοκληρωθεί την Παρασκευή (28/08), σηματοδοτεί  την έναρξη της ενισχυμένης κοινής παρουσίας των τεσσάρων χωρών στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, καθώς οι τουρκικές προκλήσεις διατηρούν ψηλά την ένταση στην περιοχή.  

Δείτε το βίντεο:

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τραγωδία στην άσφαλτο - Έχασε τη ζωή του ο Πολύκαρπος Μιχαήλ από την Κοκκινοτριμιθιά

Πάσχα στο σπίτι του θα κάνει ο Παππούς Χρύσανθος - Αφέθηκε ελεύθερος ο 82χρονος

Καταγγελία για απαγωγή και κακοποίηση Σύρου - «Η αστυνομία δεν ενήργησε άμεσα» - Δείτε φωτογραφίες

Μονή Αββακούμ: Επανέρχονται οι δικηγόροι των μοναχών - Τι ζητούν από τον Μητροπολίτη Ησαΐα

Νηστεία: Ποιες τροφές μπορούμε να φάμε την Μεγάλη Εβδομάδα - Προτάσεις γευμάτων



Σύγκρουση Γενικού Εισαγγελέα - Γενικού Ελεγκτή - Η επόμενη μέρα

Σύγκρουση Γενικού Εισαγγελέα - Γενικού Ελεγκτή - Η επόμενη μέρα

Ενώπιον μιας πρωτοφανούς σύγκρουσης θεσμών βρίσκεται η κυπριακή κοινωνία η οποία παρακολουθεί με μεγάλο ενδιαφέρον για το ποιο θα είναι το αποτέλεσμα της δικαστικής διαμάχης μεταξύ του Γενικού Εισαγγελέα Γιώργου Σαββίδη και του Γενικού Ελεγκτή Οδυσσέα Μιχαηλίδη. Ενδιαφέρον Συνταγματικό, Πολιτειακό και Πολιτικό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top