ΤΕΩΣ Γ. ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ: «Δεν ρωτηθήκαμε» για το θέμα της διαρροής εγγράφων στο Al Jazeera

ΤΕΩΣ Γ. ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ: «Δεν ρωτηθήκαμε» για το θέμα της διαρροής εγγράφων στο Al Jazeera

«Εμείς, ως Νομική Υπηρεσία ή Γενικός Εισαγγελέας, δεν ρωτηθήκαμε, ούτε μας ζήτησε κανένας να δώσουμε οδηγίες για αστυνομική διερεύνηση διαρροών», δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο τέως Γενικός Εισαγγελέας Κώστας Κληρίδης, κληθείς να σχολιάσει το γεγονός ότι η έρευνα της Αστυνομίας για τις διαρροές ξεκίνησε όταν ο ίδιος βρισκόταν ακόμη στη Νομική Υπηρεσία.

 
Όπως έχει δηλώσει στο ΚΥΠΕ ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας, Χρίστος Ανδρέου, η Αστυνομία διερευνά από τις 3 Ιουνίου 2020 τις συνθήκες κάτω από τις οποίες διέρρευσαν τα έγγραφα που αφορούν στις πολιτογραφήσεις αλλοδαπών, μέσω του Κυπριακού Επενδυτικού Προγράμματος, στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Al Jazeera.

«Αυτό που διερευνάται είναι το κατά πόσον έχουν διαπραχθεί οποιαδήποτε ποινικά αδικήματα και από ποια πρόσωπα», είχε πει ο κ. Ανδρέου, προσθέτοντας ότι στο μικροσκόπιο των ανακριτών θα βρεθούν και τα μέχρι στιγμής δημοσιεύματα του πρακτορείου και όλα τα στοιχεία που περιλαμβάνονται σ’ αυτά. Για τη διερεύνηση της υπόθεσης, είχε πει, η Αστυνομία βρίσκεται σε συνεχή συνεννόηση με τη Γενική Εισαγγελία.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΚΥΠΕ, η διερεύνηση της υπόθεσης άρχισε έπειτα από καταγγελία του Υπουργείου Εσωτερικών και αυτό που διερευνάται είναι το ενδεχόμενο παραβίασης της νομοθεσίας για τα προσωπικά δεδομένα, χωρίς να αποκλείεται και η πιθανή διάπραξη οποιωνδήποτε άλλων αδικημάτων.  

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

LIVE: Το Ισραήλ χτυπά αρχηγεία της Χεζμπολάχ στη Βηρυτό και απαντά στα «fake news» περί θανάτου Νετανιάχου, το Ιράν έπληξε το Τελ Αβίβ και αμερικανική βάση στο Ιράκ

LIVE: Το Ισραήλ χτυπά αρχηγεία της Χεζμπολάχ στη Βηρυτό και απαντά στα «fake news» περί θανάτου Νετανιάχου, το Ιράν έπληξε το Τελ Αβίβ και αμερικανική βάση στο Ιράκ

Με νέους βομβαρδισμούς για… πλάκα στο νησί του Ιράν Χαργκ απείλησε ο Ντόναλντ Τραμπ, ένα 24ωρο μετά τις αμερικανικές επιθέσεις που έπληξαν στρατιωτικούς στόχους στο στρατηγικής σημασίας νησί και ενώ ο πόλεμος εισέρχεται στην 16η μέρα του. «Όχι» Τραμπ σε έναρξη συνομιλιών για τερματισμό του πολέμου - Ισραήλ και Λίβανος θα πραγματοποιήσουν συνομιλίες σε Παρίσι ή Κύπρο - «Πολλές χώρες θα στείλουν πολεμικά πλοία στα Στενά του Ορμούζ» λέει ο Τραμπ.

BEST OF TOTHEMAONLINE