ΠΑΡΑ-THEMA

Eλληνοκύπριοι δημοσιογράφοι πανηγύρισαν τη νίκη Ακιντζί

Eλληνοκύπριοι δημοσιογράφοι πανηγύρισαν τη νίκη Ακιντζί

Mε ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένονται τα αποτελέσματα των «εκλογών» στα κατεχόμενα. Ο πρώτος γύρος των λεγόμενων εκλογών που διεξήχθη την περασμένη Κυριακή, ανέδειξε νικητές τον τέως ηγέτη των Τουρκοπρίων Ντερβίς Έρογλου και τον Μουσταφά Ακιντζί.

Το όνομα του δεύτερου αποτέλεσε έκπληξη. Μεγαλύτερη εντύπωση έκανε ωστόσο η θερμή αγκαλιά που έτυχε από μερίδα Ελληνοκυπρίων.

Όπως είναι σε θέση να γνωρίζει το Tothemaonline στο εκλογικό επιτελείου του Μουσταφά Ακιντζί στην κατεχόμενη Λευκωσία κοντά στο οδόφραγμα του Λήδρα Πάλας, θεάθηκαν Ελληνοκύπριοι δημοσιογράφοι. Σύμφωνα με τα όσα γνωρίζουμε δεν πήγαν εκεί για να καλύψουν τις παράνομες εκλογές  του ψευδοκράτος, αλλά για να εκφράσουν την στήριξη τους  και να πανηγυρίσουν μαζί του, την μεγάλη του επιτυχία.

Πρόκειται για πολύ γνωστούς ανθρώπους των ελληνοκυπριακών μίντια. Εξάλλου ο πρώην Δήμαρχος Λευκωσίας, Λέλλος Δημητριάδης δεν έκρυψε λεπτό την βαθιά φιλία που τον δένει με τον Ακιντζί, εδώ και πάρα πολλά χρόνια.

Την υποψηφιότητα Μουσταφά Ακιντζί φαίνεται να προτιμά και η κυβέρνηση Αναστασιάδη, αν και δεν υπήρξαν επίσημες τοποθετήσεις.

Ο Μουσταφά Ακιντζί, ο οποίος κατάγεται από τη Λεμεσό ακολουθεί μία πιο μετριοπαθή πολιτική σε σύγκριση με τον «σκληροπυρηνικό» Έρογλου στο κυπριακό, ενώ δηλώνει φίλος της ειρήνης και της δημοκρατίας. Διετέλεσε στο παρελθόν «δήμαρχος» της κατεχόμενης Λευκωσίας. Προέρχεται από την αριστερά και τον στηρίζουν τα κόμματα Κοινοτική Δημοκρατία και Ενωμένη Κύπρος. Ο ίδιος ταυτίζεται ι πλήρως με τις πιο φιλοπρόοδες ομοσπονδιακές θέσεις της κοινότητας, ενώ υποστηρίζει εδώ και χρόνια επιστροφή της κλειστής περιοχής της Αμμοχώστου στους Ελληνοκύπριους νόμιμους ιδιοκτήτες της, τονίζοντας ότι το άνοιγμα της περιοχής, υπό τον έλεγχο των Ηνωμένων Εθνών, θα είναι προς όφελος και των δύο κοινοτήτων της Κύπρου.

Ο δεύτερο γύρος των «εκλογών» θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:Σε νέα εποχή εισέρχονται οι σχέσεις ΗΠΑ-Κυπριακής Δημοκρατίας - Κατάργηση visa για Κύπριους

Σε νέα εποχή εισέρχονται οι σχέσεις ΗΠΑ-Κυπριακής Δημοκρατίας - Κατάργηση visa για Κύπριους

Οι σχέσεις Κύπρου- ΗΠΑ διανύουν την καλύτερη περίοδο στην ιστορία τους. Η θεσμοθέτηση του Στρατηγικού διαλόγου επί συγκεκριμένων θεμάτων προτεραιότητας είναι το αποτέλεσμα μιας συστηματικής προσπάθειας για ανάδειξη της επιπρόσθετης αξίας της χώρας μας για τις ΗΠΑ προς ενίσχυση/ εμβάθυνση των σχέσεων Κύπρου- ΗΠΑ, στόχος που τέθηκε εξαρχής ως προτεραιότητα από τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top