ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΔΕΝΔΙΑΣ: 'Η Ελλάδα κέρδισε τη συμπαράσταση όλων των εταίρων της'

ΔΕΝΔΙΑΣ: 'Η Ελλάδα κέρδισε τη συμπαράσταση όλων των εταίρων της'

Ικανοποίηση για τη συμπαράσταση  προς την Ελλάδα από τους Ευρωπαίους εταίρους της εξέφρασε μετά την ολοκλήρωση των εργασιών της άτυπης Συνόδου των Υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ, στο Βερολίνο, ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας.

«Είμαι ευχαριστημένος, διότι η Ελλάδα κέρδισε την ομόθυμη συμπαράσταση όλων των εταίρων της. Ήταν σημαντικό ότι κατά την άτυπη συζήτηση υπήρχε ένα σαφές κλίμα απολύτως υποστηρικτικό για την χώρα μας και αυτό απεικονίζεται στα συμπεράσματα του Ύπατου Εκπροσώπου», ανέφερε.

Πρόσθεσε ότιο Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ παρουσίασε επιλογές μελλοντικών κυρώσεων στην Τουρκία, οι οποίες και θα παρουσιαστούν στο Συμβούλιο Αρχηγών, στα τέλη Σεπτεμβρίου, εάν μέχρι τότε δεν έχει υπάρξει αποκλιμάκωση από την τουρκική πλευρά και διάλογος.

«Άρα λοιπόν, νομίζω πως η ελληνική πλευρά πήρε αυτό που θα μπορούσε να πάρει. Μια κατανόηση κυρώσεων. Εάν η Τουρκία δεν αποκλιμακώσει και δεν επιστρέψει στο τραπέζι του διαλόγου», είπε.
 
Εξέφρασε επίσης την ελπίδα πως η Τουρκία θα επανέλθει στη λογική, θα σταματήσει τις προκλήσεις της, τις αυθαίρετες ενέργειες,  τις παραβιάσεις του διεθνούς δικαίου και θα επιτρέψει στην Ελλάδα να επανέλθει σε ένα πλαίσιο συζήτησης για τη μια διαφορά, δηλαδή την ΑΟΖ και τις υπερκείμενες θαλάσσιες ζώνες, με πλαίσιο αναφοράς το διεθνές δίκαιο και το δίκαιο της θάλασσας.
 
«Κόκκινη γραμμή μας, το Σύνταγμα της χώρας, η προστασία της κυριαρχίας και των κυριαρχικών της δικαιωμάτων», ανέφερε.

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Συγκεκριμένες ενέργειες για το μεταναστευτικό ζητά από την Κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή 'Ενωση η Ολομέλεια της Βουλής που συζήτησε την Πέμπτη το θέμα και ενέκρινε ψήφισμα με 16 ψήφους υπέρ και 10 εναντίον. Το ψήφισμα κατατέθηκε από τον ΔΗΣΥ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top