ΤΟΥΡΚΙΑ: Συνάντηση μιάμιση ώρας μεταξύ Καλίν - Απεσταλμένου των ΗΠΑ

ΤΟΥΡΚΙΑ: Συνάντηση μιάμιση ώρας μεταξύ Καλίν - Απεσταλμένου των ΗΠΑ

Συνάντηση μιάμισης ώρας είχαν στην Άγκυρα για το συριακό, ο Εκπρόσωπος της τουρκικής Προεδρίας, Ιμπραχίμ Καλίν και ο απεσταλμένος των ΗΠΑ, Τζέιμς Τζέφρι.

Σύμφωνα με τα τ/κ ΜΜΕ, οι δύο αντιπροσωπείες συζήτησαν την κατάσταση στη Συρία και ιδιαίτερα το Ιντλίμπ, τις εργασίες της επιτροπής για το Σύνταγμα, τον «αγώνα ενάντια στην τρομοκρατία» (όπως τα τουρκικά ΜΜΕ αναφέρονται για το ΡΚΚ και την οργάνωση Γκιουλέν), το προσφυγικό, περιφερειακά ζητήματα και τις διμερείς σχέσεις.

Παρά την επιθετικότητα και τις παραβιάσεις του καθεστώτος κατάπαυσης του πυρός, εκφράστηκε η αποφασιστικότητα της Τουρκίας να διατηρηθεί το κλίμα της μη σύγκρουσης στο Ιντλίμπ. Στην συνάντηση, αναφέρουν τα δημοσιεύματα, υπήρξε συμφωνία στην επιτάχυνση των εργασιών της επιτροπής για το Σύνταγμα ώστε να δημιουργηθούν οι συνθήκες για ελεύθερες και δίκαιες εκλογές και να αυξηθούν οι κοινές ενέργειες ώστε να μπορέσουν οι πρόσφυγες να επιστρέψουν σε ένα ασφαλές περιβάλλον.
 
Η τουρκική πλευρά ενημέρωσε ότι δεν είναι αποδεκτή η στήριξη, οικονομικά, στρατιωτικά ή άλλως πως, των «τρομοκρατικών οργανώσεων» που δρουν στην Συρία όπως ΙΣΙΣ, PKK/PYD/YPG και συμφωνήθηκε με την αμερικανική αντιπροσωπεία να συνεχίσουν τον κοινό αγώνα ενάντια σε αυτές.

Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

«Κράτος Μαφία»: Το πόρισμα, οι πιέσεις στη Νομική Υπηρεσία και η ώρα των αποφάσεων

«Κράτος Μαφία»: Το πόρισμα, οι πιέσεις στη Νομική Υπηρεσία και η ώρα των αποφάσεων

Η εβδομάδα που πέρασε, ίσως αποδειχθεί η πιο καθοριστική από την ημέρα που κυκλοφόρησε το βιβλίο «Κράτος Μαφία», του Μακάριου Δρουσιώτη και αυτό επειδή για πρώτη φορά, η υπόθεση μεταφέρεται ολοκληρωμένα από το επίπεδο της πολιτικής αντιπαράθεσης στο επίπεδο των θεσμικών αποφάσεων.

BEST OF TOTHEMAONLINE