ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΠΟΒΕΚ: Κάλεσμα στον Υπ. Μεταφορών για δεύτερες σκέψεις όσον αφορά την κτιστή νησίδα στην Ν. Παττίχη

ΠΟΒΕΚ: Κάλεσμα στον Υπ. Μεταφορών για  δεύτερες σκέψεις όσον αφορά την κτιστή νησίδα στην Ν. Παττίχη

Αναστολή του έργου στην λεωφόρο Νίκου και Δέσποινας Παττίχη και εκπόνηση ενός ολοκληρωμένου Ρυθμιστικού Σχεδίου υπό την ευθύνη του Τμήματος Πολεοδομίας ζητούν από το Υπουργό Μεταφορών ΠΟΒΕΚ και καταστηματάρχες, οι οποίοι παραθέτουν εκ νέου στοιχεία για θανατηφόρα σε δρόμους με διαχωριστικές νησίδες.

Σε ανοικτή επιστολή και παρά το γεγονός ότι οι εργασίες άρχισαν το πρωί από τον εργολάβο, η Οργάνωση και η ομάδα πρωτοβουλίας των καταστηματαρχών αναφέρουν πως θα πρέπει να προβληματίσουν οι προειδοποιήσεις ειδικών σε θέματα αστικών σχεδιασμών για τα μεγάλα ποσοστά σοβαρών τραυματισμών και θανατηφόρων σε δρόμους με κτιστή νησίδα. 

«Είναι πολύ άτοπο να κατηγορούμαστε πως θυσιάζουμε την οδική ασφάλεια στο βωμό της εμπορικότητας, αναφορικά με το θέμα της κτιστής νησίδας», αναφέρουν και προσθέτουν ότι οι τελευταίες στατιστικές της Eurostat μετρούν 80% θανατηφόρα δυστυχήματα σε αστικούς δρόμους της Κύπρου σε αντίθεση με το 38% που καταγράφει η Ευρωπαϊκή Ένωση, κατατάσσοντας τη χώρα μας στην αρνητική πρώτη θέση και με τους σοβαρούς τραυματισμούς στο 86% σε αντίθεση με το 50% της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
 
Οι διαμαρτυρόμενοι διερωτώνται ακόμη πως η νησίδα απέτρεψε συγκεκριμένες (14) σοβαρές και θανατηφόρες τροχαίες συγκρούσεις που συνέβησαν από την αρχή του 2020, σε δρόμους με νησίδες, παραθέτοντας αναλυτικά ημερομηνίες, τόπο και αριθμό τραυματιών ή νεκρών.
 
Υποδεικνύουν δε ότι, για την ίδια χρονική περίοδο, σημειώθηκαν μόλις δύο θανατηφόρα και τρία σοβαρά δυστυχήματα στους αστικούς εμπορικούς δρόμους χωρίς νησίδα, χωρίς έργα βελτίωσης και με μεγαλύτερο συνολικό μήκος.
 
Επιπρόσθετα, αναφέρουν πως οι ίδιοι συνεργάστηκαν με τον πρώην Έλληνα Υφυπουργό Μεταφορών, συγκοινωνιολόγο και ειδικό σε θέματα ασφάλειας Σπύρο Βούγια, «που κατάφερε να μειώσει τα σοβαρά και θανατηφόρα δυστυχήματα στην Ελλάδα με τις εισηγήσεις του σε διάστημα επτά χρόνων». Σημειώνουν δε ότι ο ίδιος ο κ.Βούγιας έχει προτείνει να έρθει αφιλοκερδώς στην Κύπρο για να βρεθούν λύσεις σε θέματα αστικών σχεδιασμών δρόμων.  

«Η θέση των καταστηματαρχών, των μελετητών και όλων των κοινοβουλευτικών κομμάτων είναι η αναστολή του έργου και η εκπόνηση ενός ολοκληρωμένο Ρυθμιστικού Σχεδίου με ευθύνη του Τμήματος Πολεοδομίας», τονίζουν ΠΟΒΕΚ και καταστηματάρχες και καλούν το κοινό να προβληματιστεί για την «πραγματική αιτία των αυξημένων θανατηφόρων σε αστικούς δρόμους».
 
Υπενθυμίζεται ότι το πρωί άρχισαν τα κατασκευαστικά έργα υπό τις αντιδράσεις των παρευρισκόμενων καταστηματαρχών και απειλήθηκαν επεισόδια όταν επιχειρήθηκε να σταματήσουν τα έργα. Ακολούθησε η σύλληψη του εκπροσώπου των διαμαρτυρόμενων, Πόλυ Καττάση, ο οποίος λίγες ώρες αργότερα αφέθηκε ελεύθερος αφού κατηγορήθηκε γραπτώς.
 
Τα έργα συνεχίζονται υπό την στενή επίβλεψη της Αστυνομίας.

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Εκτός Πινδάρου η Νιόβη Παρισσινού - Τέλος ο ΔΗΣΥ για την πρώην Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπο

Σε διαθεσιμότητα ο Διευθυντής της Υπ.Μεταλλειών - Ζήτησε ανάκληση όλων των αδειών η Παναγιώτου

Βρέθηκαν για ώρες στο σημείο της απόπειρας φόνου οι ανακριτές – Η κατάσταση της υγείας του θύματος

Στον Αρχηγό Αστυνομίας με οδηγίες ΓΕ για ποινική διερεύνηση το πόρισμα για χειραγώγηση αγώνων ποδοσφαίρου

Πέντε νέες κάμερες θα τεθούν σε λειτουργία στη Λεμεσό - Πότε θα αρχίσουν να γράφουν

Υπόθεση Μονής Αββακούμ: Σιωπή από Ιερά Σύνοδο - Τι γίνεται με τα χρονικά περιθώρια της έρευνας



LIVE: Σε εξέλιξη η υποβολή υποψηφιοτήτων για  Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

LIVE: Σε εξέλιξη η υποβολή υποψηφιοτήτων για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

Πραγματοποιείται σήμερα Πέμπτη 25 Απριλίου, η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τη διαδικασία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top