Επικοινωνία Ερντογάν - Στόλτενμπεργκ: Το ΝΑΤΟ να αναλάβει τις ευθύνες του ζητά η Τουρκία

Επικοινωνία Ερντογάν - Στόλτενμπεργκ: Το ΝΑΤΟ να αναλάβει τις ευθύνες του ζητά η Τουρκία

Τηλεφωνική επικοινωνία είχαν το απόγευμα της Παρασκευής (28/08) ο Γ.Γ του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ, με τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του γραφείου της τουρκικής προεδρίας, στη συνομιλία τοθς οι δύο άνδρες συζήτησαν τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο, με τον Ερντογάν να ξεκαθαρίζει πως η Τουρκία θα συνεχίσει να προασπίζεται τα δικαιώματα και συμφέροντά της.

Ο Ερντογάν τόνισε πως η Άγκυρα είναι υπέρ μιας «δίκαιας λύσης και ενός υγιεινούς διαλόγου» στην Ανατολική Μεσόγειο από τον οποίο «θα βγουν όλοι κερδισμένοι».

Όπως αναφέρει το τουρκικό πρακτορείο Anadolu, ο πρόεδρος Ερντογάν ζήτησε από το ΝΑΤΟ να αναλάβει τις ευθύνες του απέναντι «σε κινήσεις που δεν υπολογίζουν το διεθνές δίκαιο και είναι εις βάρος της ειρήνης στην περιοχή».

Πηγή: CNN.GR

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Πρώτη επίσημη επίσκεψη του Προέδρου Χριστοδουλίδη στο Καζακστάν - Οι επαφές και το πρόγραμμα

Πρώτη επίσημη επίσκεψη του Προέδρου Χριστοδουλίδη στο Καζακστάν - Οι επαφές και το πρόγραμμα

Επίσημη επίσκεψη στο Καζακστάν θα πραγματοποιήσει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης, την Τετάρτη, 3 Ιουνίου 2026, στην οποία θα συνοδεύεται από μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου, καθώς και επιχειρηματική αποστολή.

BEST OF TOTHEMAONLINE