Αυτή είναι η πρώτη ευρωπαϊκή χώρα που ξανακλείνει σύνορα από 1η Σεπτεμβρίου λόγω πανδημίας

Αυτή είναι η πρώτη ευρωπαϊκή χώρα που ξανακλείνει σύνορα από 1η Σεπτεμβρίου λόγω πανδημίας

Φοβάται τις συνέπειες ενός δεύτερου κύματος κορωνοϊού και κλείνει την πόρτα στους ξένους.

Οι ξένοι πολίτες δεν θα μπορούν να μπουν στην Ουγγαρία από την 1η Σεπτεμβρίου, καθώς η κυβέρνηση Ορμπαν διέταξε το κλείσιμο των συνόρων, επιστρέφοντας στη στρατηγική που ακολούθησε κατά το πρώτο κύμα κορωνοϊού.
 
Είναι η πρώτη χώρα στην Ευρώπη και συγκεκριμένα στη ζώνη Σένγκεν που βάζει ξανά σε ισχύ τους καθολικούς περιορισμούς στα σύνορά της.
 
Η κίνηση αυτή γίνεται μετά την αύξηση των κρουσμάτων στην Ουγγαρία και μετά τη διάγνωση ότι ο επικεφαλής επικοινωνίας του κυβερνώντος κόμματος είναι θετικός στον κορωνοϊό. Χθες, η χώρα ανακοίνωσε 132 νέα κρούσματα, ενώ μια εβδομάδα νωρίτερα είχε ανακοινώσει 52.
 
Ο προσωπάρχης του Βίκτορ Ορμπαν ανέφερε ότι θα υπάρξουν πολλές εξαιρέσεις στην απαγόρευση εισόδου των ξένων και ότι οι λεπτομέρειες θα αποφασιστούν σήμερα κατά τη διάρκεια υπουργικού συμβουλίου. Η Ουγγαρία θα διατηρήσει έναν ανοιχτό διάδρομο ώστε να επιτρέπει μετακινήσεις μέσα στη χώρα.
 
Οι πολίτες της Ουγγαρίας που θα επιστρέφουν στη χώρα από το εξωτερικό θα πρέπει να μπαίνουν σε καραντίνα ή να κάνουν δύο τεστ που θα βγαίνουν αρνητικά.
 
ΠΗΓΗ: newmoney.gr

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Λετυμπιώτης: Κέρδη για Κύπρο και ΕΕ από την Άτυπη Σύνοδο – Στο επίκεντρο ασφάλεια, ενέργεια και περιφερειακές συνεργασίες

Λετυμπιώτης: Κέρδη για Κύπρο και ΕΕ από την Άτυπη Σύνοδο – Στο επίκεντρο ασφάλεια, ενέργεια και περιφερειακές συνεργασίες

Θετικό αποτύπωμα άφησε η Άτυπη Σύνοδος για την Κύπρο και την Ευρωπαϊκή Ένωση, με τη Λευκωσία να αξιοποιεί για πρώτη φορά τη δυνατότητα διαμόρφωσης της ευρωπαϊκής ατζέντας, προωθώντας κρίσιμα ζητήματα όπως η άμυνα, η ενεργειακή πολιτική και οι στρατηγικές συνεργασίες με χώρες της περιοχής.