ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΒΟΥΛΗΣ: Κάλεσμα για άμεση δημοσιοποίηση της Λίστας Γιωρκάτζη από όποιον βουλευτή δεν θεωρεί ότι υπάρχουν νομικά κωλύματα

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΒΟΥΛΗΣ: Κάλεσμα για άμεση δημοσιοποίηση της Λίστας Γιωρκάτζη από όποιον βουλευτή δεν θεωρεί ότι υπάρχουν νομικά κωλύματα

Το αν θα υπάρξει άμεση δημοσιοποίηση της λίστας Γιωρκάτζη ή όχι, αλλά και με ποιο τρόπο, συζητάει η Αd Hoc Κοινοβουλευτική Επιτροπή για τη Διερεύνηση Θεμάτων που αφορούν σε Δάνεια Πολιτικά Εκτεθειμένων Προσώπων, μετά από οδηγίες του Προέδρου της Βουλής κ. Δημήτρη Συλλούρη.

Του Γιώργου Τάττη

Ο Πρόεδρος της Βουλής, είπε ξεκάθαρα στους παρόντες βουλευτές που μετέχουν της Ad Hoc Επιτροπής, μετά από συζήτηση που έγινε για τα νομικά κωλύματα που υπήρξαν κατόπιν της εισήγησης του Γενικού Εισαγγελέα και άλλων γνωματεύσεων, ότι «εάν θέλετε μπορείτε να την παραδώσω σε έναν από εσάς που δεν θεωρείται ότι υπάρχουν νομικά κολλήματα και δεν θεωρείτε ότι θα επωμιστεί το κράτος έξοδα από αγωγές που θα υπάρξουν. Και να την δημοσιοποιήσετε».

Όπως πρόσθεσε, η λίστα θα δοθεί με απόρρητο τρόπο και να τύχει διαχείρισης από όποιον βουλευτή αναλάβει την δημοσιοποίησή της.

Από μέρους του Προέδρου της Βουλής, όπως είπε χαρακτηριστικά, δεν μπορεί να αγνοήσει την γνωμάτευση και τις εισηγήσεις που υπήρξαν. Παρόλα αυτά, έκανε ξεκάθαρη την πρόθεσή του να μην μπει σε προεκλογικά παιχνίδια.

Ως εκ τούτου, είπε ότι θα δοθεί χρονοδιάγραμμα μέχρι το τέλος Οκτωβρίου. Μετέπειτα, θα τελειώσει ο ρόλος της Επιτροπής, θα πάει στην Ολομέλεια για δείξει τι έχει κάνει.

Εντούτοις, βουλευτές είπαν ξεκάθαρα ότι αυτό που γίνεται από τον κ. Σύλλουρη είναι υπεκφυγές, και πράξη παρακοής της απόφασης της Βουλής για άμεση δημοσιοποίηση, ενώ άλλοι θεωρούν ότι πρέπει να προχωρήσει η Ad Hoc Επιτροπή με τους όρους εντολής της, επισπεύοντας τις διαδικασίες για αποτελέσματα μέχρι το τέλος Οκτωβρίου.

Τελικά, αποφασίστηκε να καθοριστούν οι προτεραιότητες της Επιτροπής, να οργανωθεί η θεματολογία, ούτως ώστε να καλεστούν και οι ανεξάρτητοι εμπειρογνώμονες για να συμβάλλουν στην ανάλυση των δεδομένων. Όπως δήλωσαν τα μέλη της Επιτροπής, με αυτό τον τρόπο θα δρομολογηθεί γρηγορότερα η διαδικασία και θα επιδειχθεί και το απαιτούμενο έργο.

 

Περισσότερα σε λίγο…

Γιώργος Τάττης

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τέμπη: Ισχυρές ενδείξεις μεταφοράς εύφλεκτης ουσίας – «Αλλοίωση της σκηνής του εγκλήματος»

Καταγγελία στο «T»: Διευθυντής στη Λεμεσό άφησε στάσιμη μαθήτρια με εγχείρηση καρδιάς και κρίσεις πανικού

Θερμή αέρια μάζα και σκόνη επηρεάζουν την Κύπρο - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού το Σαββατοκύριακο

Αυξήθηκαν οι αφίξεις τουριστών τον Μάρτιο – Ποιοι τουρίστες προτίμησαν την Κύπρο

«Δεν μπορώ να αναπνεύσω»: Σοκαριστικό βίντεο από τη σύλληψη μαύρου άνδρα που πέθανε ενώ βρισκόταν υπό κράτηση



 «Μάχες χαρακωμάτων» στους θεσμούς: Καταχωρήθηκε η αίτηση για παύση Ελεγκτή για ανάρμοστη συμπεριφορά

«Μάχες χαρακωμάτων» στους θεσμούς: Καταχωρήθηκε η αίτηση για παύση Ελεγκτή για ανάρμοστη συμπεριφορά

Καταχωρήθηκε σήμερα (26/4) από τους δικηγόρους της ηγεσίας της Εισαγγελίας, η αίτηση για παύση του Γενικού Ελεγκτή.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top