ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επιστολή Γκουτέρες σε ΠτΔ: 'Τα Ηνωμένα Έθνη παρακολουθούν στενά την κατάσταση στα Βαρώσια'

Επιστολή Γκουτέρες σε ΠτΔ: 'Τα Ηνωμένα Έθνη παρακολουθούν στενά την κατάσταση στα Βαρώσια'

Επιστολή στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη απέστειλε ο Γενικός Γραμματές των Ηνωμένων Εθνών, Αντόνιο Γκουτέρες, σχετικά με τις εξελίξεις στα Βαρώσια.

Όπως αναφέρε σε γραπτή του δήλωση ο Αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Παναγιώτης Σεντώνας, ο κ. Γκουτέρες ενημέρωσε τον ΠτΔ ότι παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις με τα Βαρώσια.

Αναλυτικά:

Γραπτή δήλωση του Αναπληρωτή Κυβερνητικού Εκπροσώπου κ. Παναγιώτη Σεντώνα αναφορικά με επιστολή που απέστειλε ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών κ. Αντόνιο Γκουτέρες απέστειλε επιστολή προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Νίκο Αναστασιάδη, με ημερομηνία 27 Αυγούστου 2020, ως απάντηση των επιστολών του Προέδρου Αναστασιάδη προς τον ίδιο και σε συνέχεια της τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχαν στις 25 Αυγούστου 2020.

Στην επιστολή του ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών αναφέρει ότι λαμβάνει σοβαρά υπόψη τις ανησυχίες που του εξέφρασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αναφορικά με το θέμα των Βαρωσίων. Περαιτέρω, διαβεβαιώνει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ότι παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις, επικαλούμενος και τις πρόσφατες εκθέσεις του ΟΗΕ ημερομηνίας 10 και 13 Ιουλίου 2020.

Ο κ. Γκουτέρες υπενθυμίζει, με έμφαση, ότι τα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας σε δήλωση τους στις 9 Οκτωβρίου 2019 αφενός επαναβεβαίωσαν τη σημαντικότητα του καθεστώτος των Βαρωσίων, όπως καταγράφεται σε προηγούμενες αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας και αφετέρου υπέδειξαν ότι δεν θα πρέπει να γίνει καμία ενέργεια σε σχέση με τα Βαρώσια που να μην είναι συμβατή με τα σχετικά ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας.

Ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών, τονίζει επίσης ότι τα Ηνωμένα Έθνη καθοδηγούνται από τον Καταστατικό Χάρτη και τα σχετικά Ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας και είναι έτοιμα να βοηθήσουν στην εφαρμογή μέτρων που συνάδουν με τα εν λόγω Ψηφίσματα.

Τέλος, ο κ. Γκουτέρες διαβεβαιώνει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ότι τα Ηνωμένα Έθνη παρακολουθούν στενά την κατάσταση, παραμένοντας δεσμευμένα να βοηθήσουν τα μέρη για επανέναρξη βιώσιμης και συνολικής διαπραγματευτικής διαδικασίας, με στόχο την επίτευξη του οράματος για ένα νησί ενωμένο, σε συνθήκες ειρήνης και ασφάλειας.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πρόκληση πυρκαγιών: Πως να προστατεύσουμε τα δάση μας – Οι επιπτώσεις, οι δυσκολίες και ο σεβασμός που πρέπει να δείχνουμε

Σε διαθεσιμότητα ο Διευθυντής της Υπ.Μεταλλειών - Ζήτησε ανάκληση όλων των αδειών η Παναγιώτου

Βρέθηκαν για ώρες στο σημείο της απόπειρας φόνου οι ανακριτές – Η κατάσταση της υγείας του θύματος

Στον Αρχηγό Αστυνομίας με οδηγίες ΓΕ για ποινική διερεύνηση το πόρισμα για χειραγώγηση αγώνων ποδοσφαίρου

Πέντε νέες κάμερες θα τεθούν σε λειτουργία στη Λεμεσό - Πότε θα αρχίσουν να γράφουν



LIVE: Σε εξέλιξη η υποβολή υποψηφιοτήτων για  Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

LIVE: Σε εξέλιξη η υποβολή υποψηφιοτήτων για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

Πραγματοποιείται σήμερα Πέμπτη 25 Απριλίου, η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τη διαδικασία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top