Τζιχαντιστές οργάνωναν ομάδες 10-12 ατόμων για τρομοκρατική επίθεση στην Αγιά Σοφιά

Τζιχαντιστές οργάνωναν ομάδες 10-12 ατόμων για τρομοκρατική επίθεση στην Αγιά Σοφιά

Επίθεση στην Αγία Σοφία σχεδίαζε ο επικεφαλής των τζιχαντιστών στην Τουρκία Μαχμούτ Οζντέν ο οποίος συνελήφθη στις 20 Αυγούστου, σύμφωνα με τον Τούρκο Υπουργό Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού. 

Ο Τούρκος Υπουργός, δήλωσε στην εφημερίδα Χουριέτ ότι μελέτησαν το ηλεκτρονικό υλικό που είχε στην κατοχή του ο επικεφαλής των τζιχαντιστών στην Τουρκία και διαπίστωσαν ότι η προετοιμασία για την επίθεση στην Αγία Σοφία γινόταν επί ένα με ενάμιση μήνα. Ο Τούρκος ΥΠΕΣ ανέφερε ότι οργάνωναν ομάδες 10-12 ατόμων οι οποίες διεξήγαγαν τις επιθέσεις. Μαζί με τον Μαχμούντ Οζντεν έχουν συλληφθεί και άλλοι τζιχαντιστές οι οποίοι ανακρίνονται.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Κυπριακό: Το δύσκολο παζλ πριν από την πενταμερή - Πού επιμένουν οι δύο πλευρές

Κυπριακό: Το δύσκολο παζλ πριν από την πενταμερή - Πού επιμένουν οι δύο πλευρές

Σε μια περίοδο κατά την οποία το Κυπριακό επιχειρεί να αποκτήσει ξανά κινητικότητα, Λευκωσία, τουρκοκυπριακή πλευρά και Ηνωμένα Έθνη μπαίνουν σε έναν νέο κύκλο επαφών, με πρώτο σημαντικό σταθμό τη συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Χριστοδουλίδη, με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη, Τουφάν Έρχιουρμαν, στις 26 Αυγούστου.

BEST OF TOTHEMAONLINE