ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Με σιωπή 30’’ σε τηλεοπτική εκπομπή διαμαρτυρήθηκε ο Ντενκτάς για παρεμβάσεις της Τουρκίας στις λεγόμενες «εκλογές»

Με σιωπή 30’’ σε τηλεοπτική εκπομπή διαμαρτυρήθηκε ο Ντενκτάς για παρεμβάσεις της Τουρκίας στις λεγόμενες «εκλογές»

Με τήρηση σιγής 30 δευτερολέπτων σε εκπομπή του σταθμού Genç TV με τον δημοσιογράφο Μουσταφά Αλκάν, διαμαρτυρήθηκε ο υποψήφιος «πρόεδρος», Σερντάρ Ντενκτάς για τις παρεμβάσεις στης Τουρκίας στις «προεδρικές εκλογές».

 
Εξηγώντας γιατί το έκανε, όπως αναφέρει δημοσίευμα της Κίπρις ποστασί, ο κ. Ντενκτάς είπε: «Αγαπητοί συμπολίτες, έκανα μια σιωπηλή έναρξη. Θέλω να εξηγήσω τους λόγους αυτής της σιωπηλής έναρξης. Από τη γέννησή μου είμαι αφοσιωμένος στην Τουρκία. Αγαπώ τον λαό της Ανατολίας όπως τον δικό μου λαό. Πάντα σεβόμουν την πολιτική βούληση των πολιτών της Τουρκίας. Αντιλαμβάνομαι ότι δεν θα μπορούσε να υπάρξει μια Κύπρος χωρίς την Τουρκία».
 
Όπως αναφέρει το ΓΤΠ, διευκρινίζοντας ότι η αφοσίωσή του στην Τουρκία δεν τον κάνει αφοσιωμένο και στους γραφειοκράτες της χώρας αυτής, ο κ. Ντενκτάς πρόσθεσε ότι τα όσα συμβαίνουν κατά τη διάρκεια αυτών των «εκλογών» τον ώθησαν επιδεικνύοντας με τη σιωπή τον σεβασμό του, να δηλώσει με αυτόν τον τρόπο ότι δεν θα αποδεχθεί τα γεγονότα που συμβαίνουν.
 
Διότι, συνέχισε, αποδυναμώνεται καθημερινά το δικαίωμά τους για χωριστή δημοκρατία και υπάρχει επί σκοπού ταύτιση απόψεων στο εσωτερικό της τ/κ κοινότητας με τον ισχυρισμό περί υποτελούς διοίκησης που είναι ε/κ θέση.
 
Τελειώνω με μια προσέγγιση όπως του Ατατούρκ, είπε ο Σερντάρ Ντενκτάς, ευχόμενος «ευτυχισμένα τα ελεύθερα παιδιά της ΄τδβκ΄, όποια και αν είναι η καταγωγή τους και η ρίζα τους. Ευτυχισμένος αυτός που μπορεί να λέει είμαι Τουρκοκύπριος» (σσ: από τη φράση του Κεμάλ Ατατούρκ ‘τι ευτυχία να με λένε Τούρκο’».

 

ΠΗΓΗ: Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Στη Μέση Ανατολή και στις σχέσεις Ισραήλ και Ιράν είναι στραμμένα τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας για ακόμη μία φορά μετά το χτύπημα στο έδαφος της Τεχεράνης που αποδίδεται στο Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top