«Να πει την αλήθεια» για την επίθεση στον Ναβάλνι καλεί τη Ρωσία η Βρετανία

«Να πει την αλήθεια» για την επίθεση στον Ναβάλνι καλεί τη Ρωσία η Βρετανία

Να πει την αλήθεια για το τι συνέβη στον Αλεξέι Ναβάλνι κάλεσε τη Μόσχα το Ηνωμένο Βασίλειο, μετά από τη διαπίστωση Γερμανών γιατρών ότι η ηγετική φυσιογνωμία της ρωσικής αντιπολίτευσης δηλητηριάστηκε με νευροτοξική ουσία της οικογένειας Νόβιτσοκ.


Ο Πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον χαρακτήρισε «εξωφρενική» τη χρήση ενός «χημικού όπλου» κατά του Αλεξέι Ναβάλνι, υπενθυμίζοντας ότι η Βρετανία γνωρίζει από πρώτο χέρι τις συνέπειες μιας τέτοιας επίθεσης μετά από τη δηλητηρίαση του Σεργκέι και της Γιούλια Σκριπάλ στο Σόλσμπερι τον Μάρτιο του 2018.

Πρόσθεσε ότι η ρωσική κυβέρνηση πρέπει τώρα να εξηγήσει τι συνέβη και ότι το Λονδίνο θα εργαστεί από κοινού με τους διεθνείς εταίρους για την απονομή δικαιοσύνης.

Λίγο νωρίτερα ο Υπουργός Εξωτερικών Ντόμινικ Ράαμπ είχε κάνει λόγο για «απολύτως απαράδεκτη» επίθεση, καλώντας τη Ρωσία «να πει την αλήθεια».

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Αναγνωρίζεται η δουλειά της Κυπριακής Προεδρίας για το νέο Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο

Αναγνωρίζεται η δουλειά της Κυπριακής Προεδρίας για το νέο Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο

Στη συζήτηση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου την Παρασκευή για το Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο καταγράφηκε «σαφής αναγνώριση» της δουλειάς που επιτέλεσε η Κυπριακή Προεδρία σε έναν από τους πιο δύσκολους και πολιτικά απαιτητικούς φακέλους της Ένωσης, σύμφωνα με πληροφορίες.

BEST OF TOTHEMAONLINE