ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΚΥΠΡΟΣ - ΣΧΟΛΕΙΑ: Πώς θα λειτουργήσουν οι καντίνες - Ασάφειες στο πρωτόκολλο

ΚΥΠΡΟΣ - ΣΧΟΛΕΙΑ: Πώς θα λειτουργήσουν οι καντίνες - Ασάφειες στο πρωτόκολλο

Αρκετά είναι τα ερωτήματα που απασχολούν ενόψει της επερχόμενης έναρξης της σχολικής χρονιάς, μεταξύ άλλων και ο τρόπος λειτουργίας των κυλικείων.

Αποπειραθήκαμε μελετώντας το πρωτόκολλο να παρουσιάσουμε το πως αναμένεται να λειτουργούν οι καντίνες από την ερχόμενη Δευτέρα (7 Σεπτεμβρίου) με το υγειονομικό πρωτόκολλο που εκδόθηκε για τα σχολεία Μέσης Εκπαίδευσης. Η αναφορά που γίνεται στο εν λόγω πρωτόκολλο παραπέμπει στις οδηγίες του Υπουργείου Υγείας αφού αναφέρεται χαρακτηριστικά : ‘Τα κυλικεία θα λειτουργούν σύμφωνα με τις οδηγίες του Υπουργείου Υγείας «Μέτρα προφύλαξης κατά της εξάπλωσης του COVID-19 σε χώρους take away/delivery”’.
 
Η παραπομπή στις συγκεκριμένες πρόνοιες του πρωτοκόλλου (που έχει εκδοθεί από τον Μάιο) κάνουν λόγο για υποχρεωτική τοποθέτηση αλκοολούχων διαλυμάτων στην είσοδο κάθε υποστατικού, τον ικανοποιητικό αερισμό του υποστατικού ανά τακτά χρονικά διαστήματα, την καθημερινή καθαριότητα του υποστατικού, την αναλογία ενός ατόμου ανά 8τ.μ στους χώρους εξυπηρέτησης κοινού, τις αποστάσεις δύο μέτρων μεταξύ των ατόμων, την χρήση μάσκας και γαντιών των εργαζομένων στο υποστατικό καθώς και τη μέγιστη δυνατή απόσταση μεταξύ εργαζόμενου στο υποστατικό και πελάτη (μαθητή) σε περίπτωση που δεν υπάρχει προστατευτικό τζάμι.
 
Όπως αντιλαμβανόμαστε μεγάλο ‘στοίχημα’ αποτελεί αφενός η αποφυγή συνωστισμού στα κυλικεία την ώρα του διαλλείμματος -αφού είναι ένας από τους συχνότερους χώρους συνάθροισης- και αφετέρου η τοποθέτηση προϊόντων (περίκλειστα, έτοιμα από πριν, αποφυγή επιφάνειας σε έκθεση μικροβίων) που πρέπει να γίνει με ιδιαίτερη προσοχή.
 
Δε διευκρινίζεται πάντως, κατά πόσο θα υπάρχει επίβλεψη -πέραν των σημάνσεων και των οδηγιών που θα δοθούν εκ των προτέρων- κατά τις ώρες λειτουργίας για την τήρηση μέτρων και αποστάσεων ενώ ομολογουμένως το πρωτόκολλο που χρησιμοποιείται έχει εκδοθεί από τον περασμένο Μάιο και ισχύει επί της ουσίας για χώρους take away & delivery ενώ δε βρίσκουν απόλυτη εφαρμογή αφού στη συντριπτική τους πλειοψηφία αναφέρονται σε χώρους όπου υποχρεούσαι να εισέλθεις σε κλειστό χώρο για να εξυπηρετηθείς κάτι που δεν υφίσταται σε σχολικά κυλικεία.
 
*Έγιναν προσπάθειες να επικοινωνήσουμε με διαχειριστές κυλικείων όμως μέχρι αυτή την ώρα δεν έχει καταστεί δυνατόν.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Βία στην οικογένεια, σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων και υποθέσεις που συγκλονίζουν - «Τα παιδιά μας και τα μάτια μας»

Ξεπέρασε το επιτρεπτό όριο η σκόνη: Ο λόγος που «προτιμά» τη χώρα μας – «Αυξομειώσεις μέχρι τη Δευτέρα»

Πράξη ανθρωπιάς από Κύπριο: Νοικιάζει αφιλοκερδώς την οικία του σε μητέρα μονογονιό 5 ανήλικων παιδιών

Στο νοσοκομείο 19χρονος - Έχασε τον έλεγχο της μοτοσικλέτας του και προσέκρουσε σε πάσσαλο

Νέο θρίλερ με τον φαντάρο που βρέθηκε νεκρός στη Ρω το 2018 - «Τον δολοφόνησαν»

Τατιάνα Μπλάτνικ: Οι σόλο εμφανίσεις που δεν υποψίασαν κανέναν για τον χωρισμό από τον Νικόλαο



Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ιρανός υπουργός Εξωτερικών Χοσεΐν Αμίρ Αμπντολαχιάν υποβάθμισε το πλήγμα στην Ισφαχάν, παρομοιάζοντας τα μέσα που χρησιμοποιήθηκαν με «παιδικά παιχνίδια», ενώ δεν επέρριψε ευθύνη στο Ισραήλ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top