ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

ΑΓΓΛΙΑ: Στα επίπεδα Μαΐου ο αριθμός νέων περιστατικών κορωνοϊού - Aυξάνονται τα κρούσματα

ΑΓΓΛΙΑ: Στα επίπεδα Μαΐου ο αριθμός νέων περιστατικών κορωνοϊού  - Aυξάνονται τα κρούσματα

Τον υψηλότερο αριθμό νέων κρουσμάτων σε μία εβδομάδα από το τέλος Μαΐου κατέγραψε η Αγγλία κατά το επταήμερο έως και τις 26 Αυγούστου.

Σύμφωνα με τα στοιχεία από το πρόγραμμα ελέγχων και ιχνηλάτησης της εθνικής υπηρεσίας υγείας NHS, κατά την εβδομάδα αυτή θετικοί διαγνώστηκαν 6.732 πολίτες.

Πρόκειται για αύξηση 6% σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα.

Πάντως επισημαίνεται ότι ο αυξημένος αριθμός διαπιστωμένων φορέων οφείλεται σε ένα βαθμό και στα όλο και περισσότερα διαγνωστικά τεστ που διενεργούνται.

Σε ό,τι αφορά το πρόγραμμα ιχνηλάτησης, προκύπτει ότι μόνο το 69,4% των στενών επαφών επιβεβαιωμένων φορέων του ιού εντοπίστηκε από τις αρμόδιες αρχές την εβδομάδα έως τις 26 Αυγούστου.

Είναι ποσοστό μειωμένο από το 77,1% της προηγούμενης εβδομάδας και το χαμηλότερο εβδομαδιαίο ποσοστό από το Μάιο που άρχισε να λειτουργεί το πρόγραμμα ιχνηλάτησης.

Είναι επίσης η δέκατη εβδομάδα που δεν επιτυγχάνεται ο στόχος της επικοινωνίας με τουλάχιστον το 80% των επαφών επιβεβαιωμένων φορέων του κορωνοϊού.

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Νέα σύλληψη σημειώθηκε σύμφωνα με πληροφορίες του ThemaOnline σήμερα το απόγευμα αναφορικά με την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top