ΔΙΕΘΝΗ

Ο Fitch αναθεώρησε σε αρνητικές τις προοπτικές του επενδυτικού Ταμείου της Τουρκίας

Ο Fitch αναθεώρησε σε αρνητικές τις προοπτικές του επενδυτικού Ταμείου της Τουρκίας

Σε αρνητικές, από σταθερές, αναθεώρησε ο Fitch Ratings, τις προοπτικές του επενδυτικού Ταμείου της Τουρκίας, επιβεβαιώνοντας παράλληλα την μακροπρόθεσμη αξιολόγηση του Ταμείου σε ξένο και εγχώριο νόμισμα στο «BB-".

 
Η ενέργεια του, όπως αναφέρει ο αμερικανικός οίκος, ακολουθεί την αναθεώρηση σε αρνητικές, από σταθερές, των μακροπρόθεσμων προοπτικών της τουρκικής οικονομίας, στις 21 Αυγούστου, η οποία αξιολογείται με «ΒΒ-».

Ο Fitch αναφέρει πως κατατάσσει το Ταμείο με βάση τα κριτήρια της τουρκικής Κυβέρνησης, ως φορέα που σχετίζεται με την Κυβέρνηση και προσθέτει ότι εφάρμοσε μια προσέγγιση από πάνω προς τα κάτω λόγω των ισχυρών δεσμών του Ταμείου με την Δημοκρατία της Τουρκίας και του κινήτρου της τελευταίας να παρέχει σημαντική οικονομική στήριξη στο Ταμείο σε περίπτωση που την χρειαστεί.
 
Επιπλέον, ο αμερικανικός οίκος αναφέρει ότι το τουρκικό επενδυτικό Ταμείο λειτουργεί ως στρατηγικός μακροπρόθεσμος επενδυτικός βραχίονας και πάροχος επενδυτικών λύσεων της Τουρκίας και ως εκ τούτου οι στρατηγικοί του στόχοι, όπως υπογραμμίζει, «ευθυγραμμίζονται στενά με τους εθνικούς οικονομικούς στόχους».

Ο Fitch εκτιμά ότι το καθαρό χρέος του Ταμείου θα αυξηθεί έως και 8 φορές μέχρι το 2025, λόγω των επενδύσεων σε μετοχές εταιρειών, κυρίως στην ενέργεια, στα πετροχημικά και στην εξόρυξη.
 
Τέλος, ο Fitch αναμένει ότι η ροή εσόδων του τουρκικού επενδυτικού Ταμείου θα παραμείνει ανθεκτική με επαρκή ρευστότητα, συμπεριλαμβανομένης της μείωσης των κινδύνων, για την εξυπηρέτηση του χρέους.

 

ΠΗΓΗ: Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πρόκληση πυρκαγιών: Πως να προστατεύσουμε τα δάση μας – Οι επιπτώσεις, οι δυσκολίες και ο σεβασμός που πρέπει να δείχνουμε

Σε διαθεσιμότητα ο Διευθυντής της Υπ.Μεταλλειών - Ζήτησε ανάκληση όλων των αδειών η Παναγιώτου

Βρέθηκαν για ώρες στο σημείο της απόπειρας φόνου οι ανακριτές – Η κατάσταση της υγείας του θύματος

Στον Αρχηγό Αστυνομίας με οδηγίες ΓΕ για ποινική διερεύνηση το πόρισμα για χειραγώγηση αγώνων ποδοσφαίρου

Πέντε νέες κάμερες θα τεθούν σε λειτουργία στη Λεμεσό - Πότε θα αρχίσουν να γράφουν



LIVE: Σε εξέλιξη η υποβολή υποψηφιοτήτων για  Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

LIVE: Σε εξέλιξη η υποβολή υποψηφιοτήτων για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

Πραγματοποιείται σήμερα Πέμπτη 25 Απριλίου, η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τη διαδικασία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top