ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΑ - ΕΚΛΟΓΕΣ: Δώδεκα οι υποψηφιότητες που κατατέθηκαν - Υποψήφιος και ο δολοφόνος του Τάσου Ισαάκ

ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΑ - ΕΚΛΟΓΕΣ: Δώδεκα οι υποψηφιότητες που κατατέθηκαν - Υποψήφιος και ο δολοφόνος του Τάσου Ισαάκ

Με μάσκα, κοινωνική απόσταση και συνοδευόμενοι από τις συζύγους τις υποψηφιότητές τους κατέθεσαν μέχρι στιγμής στα κατεχόμενα για τις «προεδρικές εκλογές» οι Μουσταφά Ακιντζί, Ερσίν Τατάρ και Τουφάν Ερχιουρμάν.

Το «ανώτατο εκλογικό συμβούλιο» σε σημερινή ανακοίνωσή του αναφέρει ότι οι υποψηφιότητες τελικά είναι 12 και όχι 9 όπως είχε ανακοινώσει χθες Πέμπτη (03/09) το μεσημέρι, αφού ραντεβού ζήτησαν και έλαβαν για να υποβάλλουν την υποψηφιότητάς τους άλλοι 3 ανεξάρτητοι υποψήφιοι, Αλί Σανατκάρ, Μουσταφά Ουλάς και Αχμέτ Μποράν.

Έτσι, από τους 12 υποψήφιους οι 4 είναι κομματικοί: Ερσίν Τατάρ εκ μέρους του ΚΕΕ, Τουφάν Ερχιουρμάν εκ μέρους του ΡΤΚ, Ερχάν Αρικλί εκ μέρους του κόμματος Αναγέννησης και ο υποψήφιος του κόμματος Εθνικιστικής Δημοκρατίας, Φουάτ Τουρκόζ Τσινέρ. Οι υπόλοιποι 8 είναι ανεξάρτητοι.

Η υποβολή των υποψηφιοτήτων γίνεται με ραντεβού και τουλάχιστον μισή ώρα κενό μεταξύ τους, θα ολοκληρωθεί σήμερα γύρω στις 14.30 και θα ανακοινωθεί ο προσωρινός κατάλογος με τα ονόματα. Επισήμως θα ανακοινωθεί στις 14 Σεπτεμβρίου και η προεκλογική εκστρατεία επίσημα ξεκινά από τις 15 Σεπτεμβρίου μέχρι τις 10 Οκτωβρίου.

Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

LIVE: Διαψεύδει η Λευκωσία επίθεση προς τη Κύπρο - Θετικός ο Τράμπ για επικοινωνία με νέα Ιρανική ηγεσία

LIVE: Διαψεύδει η Λευκωσία επίθεση προς τη Κύπρο - Θετικός ο Τράμπ για επικοινωνία με νέα Ιρανική ηγεσία

Σε κατάσταση απόλυτου συναγερμού βρίσκεται η Μέση Ανατολή τις τελευταίες ώρες, την ώρα που επιβεβαιώθηκε ο θάνατος του ανώτατου ηγέτη του Ιράν, Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ από την ιρανική τηλεόραση. Δείτε όλες τις εξελίξεις λεπτό προς λεπτό στο ThemaOnline:

BEST OF TOTHEMAONLINE