Ερντογάν: 'Μέχρι να μας καταλάβουν θα ζήσουν πολλές πίκρες στο τραπέζι και στο πεδίο της μάχης'

Ερντογάν: 'Μέχρι να μας καταλάβουν θα ζήσουν πολλές πίκρες στο τραπέζι και στο πεδίο της μάχης'

Συνεχίζει την τακτική των προκλήσεων η Τουρκία καθώς ο Ερντογάν  κατά τη διάρκεια εγκαινίων του νοσοκομείου του Γκιόζτεπε δήλωσε ότι «θα σκίσουμε και θα πετάξουμε τα σενάρια που κάνουν όσοι εκφράζουν ευθαρσώς την έχθρα τους απέναντι στη χώρα μας. Ως Τουρκία και ως τουρκικό έθνος είμαστε προετοιμασμένοι για παν ενδεχόμενο και αποτέλεσμα».

Την ίδια ώρα που οι τουρκικές προκλήσεις βρίσκονται στο «κόκκινο» η Ελλάδα ακολουθεί τη δική της τακτική και με βάση την οποία θα μπει στο τραπέζι του διαλόγου μόνο όταν σταματήσουν οι προκλήσεις της Άγκυρας. Μάλιστα νωρίτερα το Σάββατο ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον γ.γ του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ. Ο ίδιος ο κ. Δένδιας από την πλευρά του τόνισε μέσω  του Twitter ότι «συζητήσαμε για τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο και την ανάγκη αποκλιμάκωσης της έντασης από πλευράς Τουρκίας».

Σύμφωνα με πληροφορίες του Open TV, η ελληνική κυβέρνηση έχει στα χέρια της, τις προτάσεις του ΝΑΤΟ για να βρεθεί η χρυσή τομή και να προχωρήσει ο διάλογος μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας. Το Σαββατοκύριακο αναμένεται να μελετηθούν από την ελληνική πλευρά και την Τρίτη, όταν θα υπάρξουν νέες συνομιλίες αξιωματούχων των δύο χωρών, θα δοθεί η ελληνική θετική ή αρνητική απάντηση. Πάντως, όπως μετέδωσε η διπλωματική συντάκτρια του Open TV Αλεξία Τασούλη σε μία πρώτη ανάγνωση των προτάσεων, οι ελληνικές θέσεις δεν ικανοποιούνται απόλυτα.

Πηγή: Ethnos.gr

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΠτΔ: Προανήγγειλε αξιοποίηση φυσικού αερίου εντός 2027 - Προτεραιότητα για προσέλκυση επενδύσεων από Ινδία, ΗΠΑ και Καζακστάν

ΠτΔ: Προανήγγειλε αξιοποίηση φυσικού αερίου εντός 2027 - Προτεραιότητα για προσέλκυση επενδύσεων από Ινδία, ΗΠΑ και Καζακστάν

Στο ενεργειακό κόστος ως βασική πρόκληση για την Κυβέρνηση, στις προσπάθειες αξιοποίησης του φυσικού αερίου, καθώς και στις διεθνείς επαφές για προώθηση της Κύπρου ως επενδυτικού προορισμού, αναφέρθηκε τη Μ.Τετάρτη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης, στο πλαίσιο συζήτησης στρογγυλής τραπέζης με εκπροσώπους του επιχειρηματικού κόσμου στο 16ο Nicosia Economic Congress, σημειώνοντας ότι θα γίνουν συζητήσεις με την ΕΝΙ και την TOTAL ούτως ώστε πριν το τέλος Απριλίου να υπάρξει συμφωνία για αξιοποίηση του κυπριακού φυσικού αερίου εντός του 2027.

BEST OF TOTHEMAONLINE