Η Καλιφόρνια περιμένει νέο κύμα καύσωνα - Αυξημένος κίνδυνος πυρκαγιών

Η Καλιφόρνια περιμένει νέο κύμα καύσωνα - Αυξημένος κίνδυνος πυρκαγιών

Οι θερμοκρασίες αναμένεται να ξεπεράσουν τους 40ψ Κελσίου μέσα στο Σαββατοκύριακο στην αμερικανική πολιτεία της Καλιφόρνιας, η οποία επλήγη ήδη τον περασμένο μήνα από καταστροφικές δασικές πυρκαγιές.

Ο υδράργυρος αναμένεται να φθάσει τους 42,2 βαθμούς Κελσίου στο Λος Άντζελες και τους 47,8ψ στο Γούντλαντ Χιλς, βορειοδυτικά της δεύτερης μεγαλύτερης πόλης της χώρας.

Οι μετεωρολογικές υπηρεσίες των ΗΠΑ κάλεσαν χθες τους πολίτες να επαγρυπνούν το τριήμερο (η Δευτέρα είναι αργία στη χώρα).
 
Ένα κύμα καύσωνα είχε ήδη πλήξει την Καλιφόρνια στα μέσα του Αυγούστου, με θερμοκρασία ρεκόρ, 54,4ψ Κελσίου υπό σκιάν, να καταγράφεται στην Κοιλάδα του Θανάτου. Πρόκειται για μία από τις υψηλότερες που έχουν καταγραφεί ποτέ στη Γη.
 
Πάνω από 6.000.000 στρέμματα δάσους απανθρακώθηκαν ήδη σε πολλές πυρκαγιές, οι οποίες ανάγκασαν δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους.
 
Ο κίνδυνος να κληθούν ακόμα περισσότεροι να φύγουν από τις εστίες τους είναι ξανά μεγάλος αυτό το Σαββατοκύριακο.
 
"Ζέστη, άνεμος και χαμηλό επίπεδο υγρασίας: ιδανικό κοκτέιλ για τις πυρκαγιές", εξήγησε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο μετεωρολόγος Φρανκ Φίσερ.
 
Παρότρυνε τους κατοίκους της νότιας Καλιφόρνιας να παραμείνουν μέσα στα σπίτια τους, στον βαθμό που μπορούν, να ενυδατώνονται και να αποφεύγουν σωματικές δραστηριότητες σε εξωτερικούς χώρους.

Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Έσοδα δισεκατομμυρίων ευρώ θα έχει η Κύπρος από το Φυσικό Αέριο - Τι θα γίνει με την τιμή του ρεύματος

Έσοδα δισεκατομμυρίων ευρώ θα έχει η Κύπρος από το Φυσικό Αέριο - Τι θα γίνει με την τιμή του ρεύματος

Έσοδα ύψους 10 δισεκατομμυρίων ευρώ θα έχει η Κύπρος από το Φυσικό Αέριο και συγκεκριμένα από τα κοιτάσματα «Αφροδίτη», «Γλαύκος» και «Πήγασος» σε ορίζοντα δεκαπενταετίας δήλωσε ο υπουργός Ενέργειας Μιχάλης Δαμιανός.

BEST OF TOTHEMAONLINE