ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Απεβίωσε ο βετεράνος δημοσιογράφος Γλαύκος Ξένος

Απεβίωσε ο βετεράνος δημοσιογράφος Γλαύκος Ξένος

Απεβίωσε το απόγευμα της Δευτέρας 07/09, σε ηλικία 85 χρόνων ο βετεράνος δημοσιογράφος Γλαύκος Ξένος, που άφησε εποχή ως βιρτουόζος του ανθρωποκεντρικού χρονογραφήματος.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΣΚ, ο Γλαύκος Ξένος υπήρξε ένας από τους πρωτοπόρους σκαπανείς της έντυπης δημοσιογραφίας στην εποχή του.

Μέσα από μια πλειάδα εντύπων στα οποία εργάστηκε για δεκαετίες είτε ως απλός συντάκτης, είτε ως αρχισυντάκτης άφησε σημαντικό και αξιομνημόνευτο στίγμα με την ευθύβολη γραφίδα του.
 
Ο Γλαύκος Ξένος κόσμησε με την παρουσία του τις τάξεις της Ένωσης Συντακτών Κύπρου στην οποία η δράση του υπήρξε έντονη και παραγωγική, τόσο ως απλού μέλους της Οργάνωσης, όσο και ως μέλους  του Δ.Σ. της συντεχνίας την περίοδο 1969-1973.
 
Ο Γλαύκος Ξένος ξεκίνησε τη δημοσιογραφική του πορεία το 1952 στην εφημερίδα «Κύπρος» και την ολοκλήρωσε τη δεκαετία του ’90 στην εφημερίδα «Αλήθεια» ως αρθρογράφος με το ψευδώνυμο ο «Κάσσανδρος».
 
Στο μεσοδιάστημα υπήρξε ο δημιουργός της ραδιοφωνικής εκπομπής «Καλημέρα σας» το 1971 από τη συχνότητα του ραδιοφώνου του ΡΙΚ.
 
Ήταν ο δημοσιογράφος που αντίκρισε πρώτος το νεκρό σώμα του ήρωα του απελευθερωτικού αγώνα Κυριάκου Μάτση μέσα στο κρησφύγετό του στο Δίκωμο, γεγονός που κατέγραψε σ’ ένα απαράμιλλο ρεπορτάζ, άξιο λόγου μέχρι τις μέρες μας.
 
Η κηδεία του Γλαύκου Ξένου θα τελεστεί αύριο, στις 16.00, από την Εκκλησία Κωνσταντίνου και Ελένης στη Λευκωσία.
 
Η οικογένεια δεν θα δεχθεί συλλυπητήρια λόγω των μέτρων της πανδημίας. Εισφορές στο ίδρυμα Αροδαφνούσα.
 
Η Ένωση Συντακτών Κύπρου εκφράζει τα θερμά συλλυπητήριά της στην οικογένεια του εκλιπόντος και ιδιαίτερα στην κόρη του, επίσης δημοσιογράφο Ελένη Ξένου.
 
Η ΕΣΚ θα παραστεί στην κηδεία και θα καταθέσει στεφάνι.

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου: Ανέμεναν εγκληματική ενέργεια οι Αρχές - Φαίνεται ότι είχαν τρίτο συνεργό οι δράστες

Απόπειρα φόνου: Ανέμεναν εγκληματική ενέργεια οι Αρχές - Φαίνεται ότι είχαν τρίτο συνεργό οι δράστες

Συνεχίζονται οι εντατικές έρευνες των Αρχών, για την απόπειρα φόνου που διαπράχθηκε το μεσημέρι της Τρίτης 23 Απριλίου, στη Λευκωσία, την ίδια ώρα που το θύμα της απόπειρας, ο 34χρονος, συνεχίζει να νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top