ΛΕΜΕΣΟΣ: Έστειλαν στο Κακουργιοδικείο τον καθηγητή και τον 30χρονο- Σοβαρές καταγγελίες ότι κακοποιούσαν εργάτες

ΛΕΜΕΣΟΣ: Έστειλαν στο Κακουργιοδικείο τον καθηγητή και τον 30χρονο- Σοβαρές καταγγελίες ότι κακοποιούσαν εργάτες

Στο Κακουργιοδικείο Λεμεσού, για εκδίκασή της παραπέμφθηκε την Τετάρτη (09/09) από το Επαρχιακό Δικαστήριο Λεμεσού, η υπόθεση εμπορίας και εκμετάλλευσης προσώπων.

Το πρωί της Τετάρτης (09/09) ο 55χρονος Ελλαδίτης καθηγητής και ο 30χρονος Αιγύπτιος, που τελούσαν υπό κράτηση για τη συγκεκριμένη υπόθεση, οδηγήθηκαν στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λεμεσού, όπου καταχωρήθηκε η υπόθεση.

Το Δικαστήριο παρέπεμψε την υπόθεση για εκδίκαση στο Κακουργιοδικείο Λεμεσού, με την επόμενη δικάσιμο να ορίζεται στις 13 Οκτωβρίου 2020.

Όσον αφορά στους δύο συλληφθέντες, ο 30χρονος παρέμεινε υπό κράτηση, ενώ για τον 55χρονο το Δικαστήριο διέταξε όπως αφεθεί ελεύθερος, αφού παραδώσει τα ταξιδιωτικά του έγγραφα και υπογράψει χρηματική εγγύηση, ύψους €100,000. Επίσης, ο 55χρονος υποχρεούται να παρουσιάζεται καθημερινά σε Αστυνομικό Σταθμό.

Οι πιο πάνω, συνελήφθησαν την 31η Αυγούστου 2020, μετά από έρευνα της Αστυνομίας, σε κτηνοτροφική μονάδα στη Λεμεσό. Κατά τη διάρκεια της έρευνας, είχαν εντοπιστεί δύο πρόσωπα, τα οποία φέρονται να βρίσκονταν περιορισμένα εντός της κτηνοτροφικής μονάδας, παρά τη θέλησή τους και έφεραν εμφανή τραύματα σε όλο τους το σώμα.

Από εξετάσεις που ακολούθησαν, τα εν λόγω πρόσωπα αναγνωρίστηκαν από το Γραφείο Καταπολέμησης Εμπορίας Προσώπων, ως θύματα εμπορίας με σκοπό την εργασιακή εκμετάλλευση.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

«Έχουμε ευθύνη εσύ, εγώ και ο καθένας που ψηφίζει» - Κριτική ΠτΔ προς τη Βουλή, ανησυχία για τη νέα σύνθεση

«Έχουμε ευθύνη εσύ, εγώ και ο καθένας που ψηφίζει» - Κριτική ΠτΔ προς τη Βουλή, ανησυχία για τη νέα σύνθεση

Τον προβληματισμό του για τη σύνθεση της επόμενης Βουλής εξέφρασε, την Τετάρτη, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, τονίζοντας παράλληλα την ευθύνη όλων ενόψει των βουλευτικών εκλογών. Άσκησε επίσης κριτική στην παρούσα Βουλή για τον μεγάλο αριθμό των νομοθετημάτων που περνούν την τελευταία στιγμή, καθώς και το γεγονός ότι ψηφίζονται προτάσεις που είναι αντισυνταγματικές, όπως είπε.