ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΚΥΠΡΟΣ: Το σκεπτικό για την ποινή της 47χρονης -Ερχόμενη από τις ΗΠΑ μετέδωσε κορωνοϊό σε δεκάδες πολίτες

ΚΥΠΡΟΣ: Το σκεπτικό για την ποινή της 47χρονης -Ερχόμενη από τις ΗΠΑ μετέδωσε κορωνοϊό σε δεκάδες πολίτες

Επέδειξε επιείκεια το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας, στην υπόθεση της 47χρονης από τη Λάρνακα, η οποία ήρθε από τις ΗΠΑ και μετέδωσε τον κορωνοϊό σε δεκάδες πολίτες.

Όπως έγινε γνωστό νωρίτερα εντός της ημέρας (09/09), στην 47χρονη επιβλήθηκε πρόστιμο ύψους 800 ευρώ, ποσό που κατέβαλε άμεσα.

Η γυναίκα βρέθηκε στο εδώλιο του κατηγορουμένου και κρίθηκε ένοχη με δική της παραδοχή. Αντιμετώπιζε μια κατηγορία, η οποία αφορούσε τον καθορισμό μέτρων με σκοπό την παρεμπόδιση της εξάπλωσης της πανδημίας του κορωνοιού (του Περί Λοιμοκαθάρσεως Νόμου).

Επέστρεψε από τις ΗΠΑ χωρίς να τεθεί σε αυτοπεριορισμό 14 ημερών όπως προνοεί το διάταγμα του Υπουργείου Υγείας για τον κορωνοϊό, είχε συναντήσεις και συμμετείχε σε συναθροίσεις με πολλά άτομα, με αποτέλεσμα, σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση του αρμόδιου υπουργείου, να «κολλήσει» τον ιό σε άλλα πρόσωπα, μεταξύ αυτών και της κόρης της.

Σύμφωνα με τις λεπτομέρειες που αναγράφονται στο κατηγορητήριο της υπόθεσης, η κατηγορούμενη στις 17 Ιουλίου, ενώ ήταν πρόσωπο που αφίχθη στην Κύπρο από χώρα που είναι στην κατηγορία Γ΄ (ΗΠΑ), μ’ ενδιάμεσο σταθμό την Αθήνα, δεν παρέμεινε σε καθεστώς αυτοπεριορισμού για 14 μέρες όπως προνοεί το διάταγμα του Υπουργού Υγείας, αλλά διακινείτο και είχε συναντήσεις με πρόσωπα σε διάφορες περιοχές της Δημοκρατίας.

Στο δικαστήριο αναφέρθηκε ότι η 47χρονη έκανε εκδρομές στο Τρόοδος και στην Αγία Νάπα, επισκέφθηκε εστιατόρια και συναναστράφηκε με πολλά άτομα. Στις 28 Ιουλίου η ίδια και η κόρη της διαγνώστηκαν με Covid-19.

Αγορεύοντας για μετριασμό της ποινής, ο δικηγόρος υπεράσπισης Γ. Πολυχρόνης είπε ότι η πελάτισσά του πριν αφιχθεί στην Κύπρο είχε υποβληθεί δύο φορές σε τεστ κορωνοιού. Και στις δύο περιπτώσεις ήταν αρνητικά.

Ανέφερε, ακόμη, ότι η κατηγορούμενη δεν γνώριζε πως είχε την υποχρέωση αυτοπεριορισμού για 14 μέρες, σημειώνοντας ότι δεν είναι κάτοικος Κύπρου και ως εκ τούτου είχε άγνοια του νόμου για τον υποχρεωτικό αυτοπεριορισμό.

Επιβάλλοντας τη χρηματική ποινή, το δικαστήριο έκρινε πως στην συγκεκριμένη υπόθεση δεν προκύπτει πως η κατηγορούμενη καταφρόνησε τα διατάγματα.

Αντίθετα, προκύπτει από τα γεγονότα ότι η ίδια εξετάστηκε δύο φορές και ήταν αρνητική στον ιό, γι’ αυτό και διέμενε με τους ηλικιωμένους γονείς της, κάτι το οποίο, όπως τόνισε το δικαστήριο, σε καμία περίπτωση δεν θα έκανε εάν είχε την παραμικρή έστω υπόνοια ότι κουβαλούσε τον ιό.

Το δικαστήριο δεν παραγνώρισε την στοχοποίησή της, την κοινωνική κατακραυγή και τον εκφοβισμό (μπούλινγκ) που η ίδια δέχθηκε όλο αυτό το διάστημα μέσω των Μέσων Κοινωνικής Δικτύωσης και από κάποια ΜΜΕ.

«Ενώπιον του δικαστηρίου δεν βρίσκεται ένα αδιάφορο, ανεύθυνο άτομο που ευσυνείδητα παραβίασε τα επίδικα διατάγματα», καταλήγει στην ανακοίνωσή του το δικαστήριο.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Κεντρικές Φυλακές: «Τσάκωσαν» το κρατούμενο που είχε αποδράσει – Πού εντοπίστηκε  

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Βόμβα σε club στον Πρωταρά: Στο κελί για 8 ημέρες ο 31χρονος – Οι κατηγορίες που τον βαραίνουν

Κατερίνα Στικούδη: «Κεκλεισμένων των θυρών» η βάφτιση του δεύτερου γιου της



LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top