Έτοιμη «να συμμετάσχει στην αλληλεγγύη» μετά την πυρκαγιά στη Μόρια, δηλώνει η γαλλική κυβέρνηση

Έτοιμη «να συμμετάσχει στην αλληλεγγύη» μετά την πυρκαγιά στη Μόρια, δηλώνει η γαλλική κυβέρνηση

Η Γαλλία δήλωσε έτοιμη «να συμμετάσχει στην αλληλεγγύη» μετά την πυρκαγιά που κατέστρεψε τον καταυλισμό της Μόριας, στη Λέσβο, με αποτέλεσμα να μείνουν άστεγοι χιλιάδες πρόσφυγες.


«Η Γαλλία ουδέποτε απέφυγε τις ευθύνες της» και «όπως πάντα, είναι έτοιμη να συμμετάσχει στην αλληλεγγύη», δήλωσε ο Εκπρόσωπος της κυβέρνησης Γκαμπριέλ Ατάλ. Ο εκπρόσωπος χαρακτήρισε «ανθρωπιστική τραγωδία» την κατάσταση στη Λέσβο. Προσέθεσε ότι ο Υφυπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Κλεμάν Μπον μίλησε με τον Έλληνα Αναπληρωτή Υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου Γιώργο Κουμουτσάκο και του ζήτησε «να εκφράσει με σαφήνεια τις ανάγκες που παρουσιάζονται σήμερα από τις ελληνικές αρχές».

«Οι σκέψεις μας είναι με τους πληγέντες από την πυρκαγιά στη Μόρια και τους κατοίκους της Λέσβου. Από κοινού με τους Ευρωπαίους εταίρους μας, η Γαλλία είναι έτοιμη να προσφέρει βοήθεια, όπως είπαμε και στην ελληνική κυβέρνηση» έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter, ο Κλεμάν Μπον.

 

ΠΗΓΗ: Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Κυπριακό: Ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης, βλέπει εξελίξεις, αλλά η Νέα Υόρκη, ακόμη ψάχνει την τριμερή

Κυπριακό: Ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης, βλέπει εξελίξεις, αλλά η Νέα Υόρκη, ακόμη ψάχνει την τριμερή

Με το βλέμμα στραμμένο στις «θετικές εξελίξεις» στο Κυπριακό, βρίσκεται στη Νέα Υόρκη ο Νίκος Χριστοδουλίδης, την ώρα όμως που το διπλωματικό σκηνικό παραμένει ρευστό και κανένα από τα κρίσιμα επόμενα βήματα, δεν μπορεί ακόμη να θεωρηθεί δεδομένο. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, εμφανίζεται να διακρίνει κινητικότητα στο παρασκήνιο και να επενδύει στο προσωπικό ενδιαφέρον του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών Αντόνιο Γκουτέρες. Ωστόσο, την ίδια στιγμή, από την πλευρά των Ηνωμένων Εθνών, δεν έχει μέχρι στιγμής επιβεβαιωθεί ούτε καν η πραγματοποίηση μιας κοινής συνάντησης των δύο πλευρών, με τη Μαρία Άνχελα Ολγκίν.

BEST OF TOTHEMAONLINE