Μακρόν: Ζητά μια πιο ενιαία θέση ΕΕ έναντι Τουρκίας και αποφυγή κλιμάκωσης έντασης

Μακρόν: Ζητά μια πιο ενιαία θέση ΕΕ έναντι Τουρκίας και αποφυγή κλιμάκωσης έντασης

Ο Γάλλος Πρόεδρος, Εμανουέλ Μακρόν, δήλωσε πως οι χώρες της ΕΕ πρέπει να έχουν μια πιο ενιαία θέση σε σχέση με την Τουρκία, σημειώνοντας παράλληλα πως η ΕΕ θέλει να αποφύγει κλιμάκωση των εντάσεων με την Άγκυρα.

"Εναπόκειται στην Τουρκία να διευκρινίσει τις προθέσεις της", είπε ο Μακρόν μιλώντας σε δημοσιογραφική διάσκεψη στην Κορσική όπου πραγματοποιείται την Πέμπτη 10/09, η Σύνοδος Κορυφής των επτά μεσογειακών κρατών μελών της ΕΕ (MED7), με τη συμμετοχή και του Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Αναστασιάδη.

Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Κυπριακό: Η «προετοιμασία» ως άλλοθι - O Έρχιουρμάν επαναφέρει από το παράθυρο την κυριαρχική ισότητα

Κυπριακό: Η «προετοιμασία» ως άλλοθι - O Έρχιουρμάν επαναφέρει από το παράθυρο την κυριαρχική ισότητα

Με έναν λόγο προσεκτικά δομημένο, θεσμικά «ήπιο» αλλά πολιτικά αποκαλυπτικό, ο κατοχικός ηγέτης Τουφάν Ερχιουρμάν επέλεξε, στην ανασκόπηση των πρώτων εκατό ημερών της «θητείας» του, να επαναφέρει στο προσκήνιο τον πυρήνα της τουρκικής θέσης στο Κυπριακό: την απαίτηση για κυριαρχική ισότητα, έστω κι αν αυτή παρουσιάζεται με διαφορετικό λεξιλόγιο.

BEST OF TOTHEMAONLINE