Μακρόν: Ζητά μια πιο ενιαία θέση ΕΕ έναντι Τουρκίας και αποφυγή κλιμάκωσης έντασης

Μακρόν: Ζητά μια πιο ενιαία θέση ΕΕ έναντι Τουρκίας και αποφυγή κλιμάκωσης έντασης

Ο Γάλλος Πρόεδρος, Εμανουέλ Μακρόν, δήλωσε πως οι χώρες της ΕΕ πρέπει να έχουν μια πιο ενιαία θέση σε σχέση με την Τουρκία, σημειώνοντας παράλληλα πως η ΕΕ θέλει να αποφύγει κλιμάκωση των εντάσεων με την Άγκυρα.

"Εναπόκειται στην Τουρκία να διευκρινίσει τις προθέσεις της", είπε ο Μακρόν μιλώντας σε δημοσιογραφική διάσκεψη στην Κορσική όπου πραγματοποιείται την Πέμπτη 10/09, η Σύνοδος Κορυφής των επτά μεσογειακών κρατών μελών της ΕΕ (MED7), με τη συμμετοχή και του Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Αναστασιάδη.

Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Ανασχηματισμός: Η αινιγματική απάντηση Χριστοδουλίδη - Δεν διέψευσε τα σενάρια

Ανασχηματισμός: Η αινιγματική απάντηση Χριστοδουλίδη - Δεν διέψευσε τα σενάρια

Με τη φράση ότι «οι ανασχηματισμοί δεν εξαγγέλλονται, αλλά ανακοινώνονται», απάντησε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, στα σενάρια για επικείμενες αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα εντός Αυγούστου, αποφεύγοντας να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει τις σχετικές πληροφορίες και τις διαρροές ονομάτων. Την ίδια ώρα, έστρεψε την προσοχή στο Κυπριακό, το οποίο χαρακτήρισε ύψιστη προτεραιότητα, ανακοινώνοντας ότι έχει ήδη αρχίσει σε τεχνοκρατικό επίπεδο η προεργασία με τα Ηνωμένα Έθνη για τη σύγκληση μιας διευρυμένης διάσκεψης.

BEST OF TOTHEMAONLINE