ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότεροι από 100 νεκροί κι εκατοντάδες παγιδευμένοι από τον σεισμό 7,9 ρίχτερ στο Νεπάλ - (Εικόνες)

Περισσότεροι από 100 νεκροί κι εκατοντάδες παγιδευμένοι από τον σεισμό 7,9 ρίχτερ στο Νεπάλ - (Εικόνες)

Στο μεγαλύτερο νοσοκομείο της πρωτεύουσας έχουν μεταφερθεί πολλοί άνθρωποι που φέρουν κατάγματα σε χέρια και πόδια. Ωστόσο μέχρι στιγμής ο ακριβής αριθμός των τραυματιών παραμένει αδιευκρίνιστος.

Σε φωτογραφίες που αναρτήθηκαν στο διαδίκτυο διακρίνονται ερείπια σπιτιών, δρόμοι που έχουν ανοίξει και γυναίκες, με μωρά στην αγκαλιά, να κάθονται στο ύπαιθρο. Σύμφωνα με το πρακτορείο Ρόιτερς που επικαλείται μαρτυρίες κατοίκων, η δόνηση έγινε αισθητή μέχρι το Νέο Δελχί και άλλες πόλεις της βόρειας Ινδίας.

Το αμερικανικό γεωολογικό ινστιτούτο USGS αρχικά είχε ανακοινώσει ότι η δόνηση ήταν μεγέθους 7,7 βαθμών και ότι προερχόταν από εστιακό βάθος 31 χιλιομέτρων, ωστόσο στη συνέχεια αναθεώρησε την εκτίμηση αυτή, ανεβάζοντας το μέγεθος του σεισμού στους 7,9 βαθμούς και διευκρινίζοντας ότι το εστιακό του βάθος ήταν μόλις 2 χιλιόμετρα.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Ρόιτερς που επικαλείται μαρτυρίες κατοίκων, η δόνηση έγινε αισθητή μέχρι το Νέο Δελχί και άλλες πόλεις της βόρειας Ινδίας.

"Ισχυρές δονήσεις έγιναν αισθητές εδώ στο Δελχί και σε πολλές άλλες περιοχές της Ινδίας", είπε μια παρουσιάστρια στο τηλεοπτικό κανάλι NDTV. "Βλέπετε εικόνες από τα στούντιό μας στο Δελχί όπου όλα έτρεμαν για πολλή ώρα, για ένα λεπτό ή και περισσότερο", συνέχισε η δημοσιογράφος ενώ η κάμερα έδειχνε τα φώτα στο ταβάνι να κουνιούνται.

Ένας αξιωματικός υπηρεσίας στην αστυνομική διεύθυνση του γειτονικού, πυκνοκατοικημένου κρατιδίου Μπιχάρ είπε ότι έχουν σπάσει τα τηλέφωνα καθώς όλοι καλούν για να ζητήσουν ή να δώσουν πληροφορίες.

Νωρίτερα 

Μια πολύ ισχυρή σεισμική δόνηση, μεγέθους 7,7 βαθμών, σημειώθηκε σήμερα στο Νεπάλ, σε απόσταση περίπου 80 χιλιομέτρων ανατολικά της πόλης Ποκάρα και σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες έχουν καταρρεύσει κτίρια στην πρωτεύουσα Κατμαντού.


 
Το αμερικανικό γεωολογικό ινστιτούτο USGS ανέφερε ότι ο σεισμός προερχόταν από εστιακό βάθος 31 χιλιομέτρων.

 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τραγωδία στην άσφαλτο - Έχασε τη ζωή του ο Πολύκαρπος Μιχαήλ από την Κοκκινοτριμιθιά

Πάσχα στο σπίτι του θα κάνει ο παππούς Χρύσανθος - Αφέθηκε ελεύθερος ο 82χρονος

Καταγγελία για απαγωγή και κακοποίηση Σύρου - «Η αστυνομία δεν ενήργησε άμεσα» - Δείτε φωτογραφίες

Μονή Αββακούμ: Επανέρχονται οι δικηγόροι των μοναχών - Τι ζητούν από τον Μητροπολίτη Ησαΐα

Νηστεία: Ποιες τροφές μπορούμε να φάμε την Μεγάλη Εβδομάδα - Προτάσεις γευμάτων



Ανασκόπησε τις δράσεις για 2024 σε ειδική συνεδρία το Υπουργικό Συμβούλιο - Δείτε βίντεο

Ανασκόπησε τις δράσεις για 2024 σε ειδική συνεδρία το Υπουργικό Συμβούλιο - Δείτε βίντεο

Την εξέλιξη των 88 δράσεων που ανακοίνωσε στις αρχές του χρόνου για το 2024 ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδούλιδης, εξέτασε σε ειδική συνεδρίασή του το Υπουργικό Συμβούλιο, το απόγευμα της Δευτέρας.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top