ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΚΥΠΡΟΣ: Η αντίδραση Χριστοδουλίδη για την αποχώρηση του Όρουτς Ρέις

ΚΥΠΡΟΣ: Η αντίδραση Χριστοδουλίδη για την αποχώρηση του Όρουτς Ρέις

Η αποχώρηση του τουρκικού ερευνητικού σκάφους Όρουτς Ρέις από την περιοχή και η μη ανανέωση της παράνομης τουρκικής NAVTEX είναι μια κίνηση προς την ορθή κατεύθυνση, ωστόσο η Τουρκία συνεχίζει τις παραβιάσεις στην κυπριακή Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη (ΑΟΖ) δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Χριστοδουλίδης.

Κληθείς να σχολιάσει την εξέλιξη αυτή σε σχέση με το Όρουτς Ρέις, ο κ. Χριστοδουλίδης είπε πως "είναι μια κίνηση προς την ορθή κατεύθυνση", σημειώνοντας παράλληλα την ίδια στιγμή ότι "η Τουρκία συνεχίζει να παραβιάζει την ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας σε αντίθεση με τις σχετικές εκκλήσεις της διεθνούς κοινότητας, συμπεριλαμβανομένων της ΕΕ και των ΗΠΑ, κάτι για το οποίο, ειδικότερα στην περίπτωση της ΕΕ υπάρχει και σχετική απόφαση για το πώς η Ένωση πρέπει να αντιδράσει".

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top