Στα κατεχόμενα ο Ακάρ: Στο μικροσκόπιο η άσκηση 'Μεσογειακή Θύελλα-2020'

Στα κατεχόμενα ο Ακάρ: Στο μικροσκόπιο η άσκηση 'Μεσογειακή Θύελλα-2020'

Στα κατεχόμενα για να παρακολουθήσει την άσκηση “Μεσογειακή Θύελλα-2020” βρίσκεται ο Τούρκος Υπουργός Άμυνας Χουλούσι Ακάρ, όπως μεταδίδουν τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης. 

Οι ίδιες πηγές χαρακτηρίζουν την μετάβαση Ακάρ στα κατεχόμενα ως "έκπληξη". Ο Τούρκος Υπουργός νωρίτερα είχε επισκεφθεί το Κας στην Αττάλεια, απέναντι από το Καστελόριζο, όπου πραγματοποιούσε επίσκεψη η Πρόεδρος της Ελλάδας Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Κλιμακώνεται η ένταση στη Μέση Ανατολή - Σε συναγερμό η Κύπρος- «Ο πόλεμος με το Ιράν μπορεί να κρατήσει πάνω από 5 εβδομάδες» λέει ο Τραμπ

Κλιμακώνεται η ένταση στη Μέση Ανατολή - Σε συναγερμό η Κύπρος- «Ο πόλεμος με το Ιράν μπορεί να κρατήσει πάνω από 5 εβδομάδες» λέει ο Τραμπ

Εκτός ελέγχου οδηγείται η κατάσταση στη Μέση Ανατολή, μετά τον θάνατο του Αλί Χαμενεΐ, γεγονός που πυροδοτεί ραγδαίες εξελίξεις στις σχέσεις μεταξύ Ισραήλ και ΗΠΑ. Σε αυτό το τεταμένο κλίμα, ο Ιρανός στρατηγός προχώρησε σε ευθείες απειλές, δηλώνοντας πως η Τεχεράνη είναι έτοιμη να εκτοξεύσει πυραύλους με στόχο να απομακρυνθούν οι Αμερικανοί από την Κύπρο, κλιμακώνοντας περαιτέρω τη ρητορική έντασης στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου. Την ίδια ώρα, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης, διαβεβαίωσε πως «η αεράμυνά μας είναι σε πλήρη επιχειρησιακή ετοιμότητα», υπογραμμίζοντας ότι οι αρμόδιες αρχές παρακολουθούν στενά τις εξελίξεις και λαμβάνουν όλα τα απαραίτητα μέτρα για τη διασφάλιση της εθνικής ασφάλειας.

BEST OF TOTHEMAONLINE