ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΑ: Επικράτηση Τατάρ στον πρώτο και νίκη στον δεύτερο γύρο, δίδει η 2η δημοσκόπηση Γκεζιτζί

ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΑ: Επικράτηση Τατάρ στον πρώτο και νίκη στον δεύτερο γύρο, δίδει η 2η δημοσκόπηση Γκεζιτζί

Επικράτηση του Ερσίν Τατάρ έναντι του Μουσταφά Ακιντζί στον πρώτο γύρο με 33,9% έναντι 29,7% και νίκη του νυν «πρωθυπουργού» στον δεύτερο γύρο με δείχνει η δεύτερη έρευνα της τουρκικής εταιρείας ερευνών «Γκεζιτζί» που παρουσίασε σήμερα στα κατεχόμενα ο πρόεδρος της εταιρείας, Μουράτ Γκεζιτζί.

Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, η έρευνα έγινε 5,6,7 Σεπτεμβρίου με την μέθοδο των προσωπικών συνεντεύξεων με δείγμα 4486 άτομα και στις έξι «επαρχίες».
 
Στο πρώτο γύρο τα ποσοστά έχουν  ως εξής: Ερσίν Τατάρ 33,9, Μουσταφά Ακιντζι  29,7%, Τουφάν Ερχιουρμάν 14,7%, Κουντρέτ Οζερσάι 10,2%, Ερχάν Αρικλί 6,1%, Σερντάρ Ντενκτάς 5,2% και 0,2% οι υπόλοιποι.
 
Στον δεύτερο γύρο μεταξύ Τατάρ και Αιντζί, ο νυν «πρωθυπουργός» παίρνει ποσοστό 53,3% και ο νυν Τ/κ ηγέτης 46,7%.
 
Στην ερώτηση ποιος μπορεί να εκπροσωπήσει καλύτερα στις διαπραγματεύσεις τα συμφέροντα του τ/κ «λαού», το 34,8% απάντησε ο Ερσίν Τατάρ και το 30,% ο Μουσταφά Ακιντζί.
 
Στην ερώτηση για το πώς κρίνουν την πενταετή θητεία του κ. Ακιντζί στην «προεδρία», το 37,7% απάντησε επιτυχημένη η θητεία και το 62% αποτυχημένη.
 
Στην ερώτηση τι ρόλο έπαιξε ο κ. Ακιντζί στην ανάπτυξη των σχέσεων με την Τουρκία, το 30% απάντησε θετικό και 8,9% όχι θετικό.
 
Στην ερώτηση τί θεωρούν ότι είναι οι σχέσεις μεταξύ Τουρκίας και «προέδρου», το 72,5% απάντησε «κρύες» και το 27,5% «όχι κρύες».

Οσον αφορά αυτούς που δήλωσαν ότι δεν θα ψηφίσουν τον κ. Ακιντζί, σύμφωνα με την έρευνα το 80.2% δήλωσε λόγω των σχέσεών του με την Τουρκία, το 68.8% λόγω του ότι δεν καταλαβαίνει από οικονομία, το 62.8% επειδή δεν βρήκε λύση στο Κυπριακό, το 61.6% επειδή δεν συνεργάζεται με την «κυβέρνηση» για να χειριστούν από κοινού θέματα "εξωτερικής" πολιτικής.
 
Σε σχέση με το τί είδους λύση προτιμούν να έρθει ενώπιόν τους, οι ερωτηθέντες απάντησαν κατά 80,9% δυο χωριστά κράτη, 19,1% ομοσπονδία με τους Ε/κ.
 
Το 81,9% θέλει συνέχιση των εγγυήσεων της Τουρκίας, το 4% κατάργηση, το 7,7% εγγυήσεις της ΕΕ ή του ΟΗΕ και το 6,4% δεν έδωσε απάντηση.
 
Για το άνοιγμα των Βαρωίων και αν αυτό θα είναι προς όφελος των Τ/κ, οι ερωτηθέντες απάντησαν κατά 78,7% ότι θα είναι προς όφελος και κατά 12,6% ότι δεν θα είναι.
 
Στην ερώτηση πώς αξιολογούν την ανακοίνωση του «πρωθυπουργού» Τατάρ, μετά την επίσκεψή του στην Τουρκία, για την δημιουργία νοσοκομείου πανδημίας με 100 κλίνες, το 70,1% απάντησε ότι το θεωρεί θετικό και το 2,8% αρνητικό.

Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Eurovision 2025: Η Αυστρία μεγάλη νικήτρια, 6η η Ελλάδα με την Klavdia - Αναλυτικά όσα έγιναν στον τελικό

Eurovision 2025: Η Αυστρία μεγάλη νικήτρια, 6η η Ελλάδα με την Klavdia - Αναλυτικά όσα έγιναν στον τελικό

Με ένα φαντασμαγορικό φινάλε ολοκληρώθηκε ο τελικός της Eurovision 2025 στη Βασιλεία της Ελβετίας, με την Αυστρία να ανακηρύσσεται μεγάλη νικήτρια του φετινού διαγωνισμού, ενώ η Ελλάδα με την Κλαυδία και το τραγούδι «Αστερομάτα», κατέκτησε την 6η θέση, σε μία πολύ σημαντική πρόκριση. Τη δεύτερη θέση κατέκτησε το Ισραήλ, ενώ την τρίτη θέση η Εσθονία. Την 5αδα συμπλήρωσαν η Σουηδία και η Ιταλία. Δείτε πιο κάτω αναλυτικά όσα έγιναν στον μεγάλο τελικό 

BEST OF TOTHEMAONLINE