ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΑΡΑΔΙΠΠΟΥ: Θέματα βιομηχανικών περιοχών συζητήθηκαν σε επίσκεψη του Υπουργού Εσωτερικών

ΑΡΑΔΙΠΠΟΥ: Θέματα βιομηχανικών περιοχών συζητήθηκαν σε επίσκεψη του Υπουργού Εσωτερικών

Θέματα που αφορούν τις βιομηχανικές περιοχές, συζήτησε ο Υπουργός Εσωτερικών Νίκος Νουρής κατά τη διάρκεια επίσκεψης του χθες Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου στον Δήμο Αραδίππου.

Σε γραπτή ανακοίνωση του Δήμου αναφέρεται ότι ο Υπουργός «περιόδευσε στις βιομηχανικές περιοχές Αραδίππου και Λάρνακας και είχε συναντήσεις με βιομήχανους, ενώ παρακάθισε σε συνεδρία με το Δημοτικό Συμβούλιο Αραδίππου και υπηρεσιακούς παράγοντες».

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίας «συζητήθηκαν θέματα που αφορούν τις βιομηχανίες και προβλήματα που αντιμετωπίζουν, τα οποία εμπίπτουν στις αρμοδιότητες του Υπουργείου Εσωτερικών».

Προστίθεται ότι μεταξύ άλλων «συζητήθηκε το θέμα της βιομηχανίας πυρίτιδας που γειτνιάζει με κατοικημένες περιοχές του Δήμου Αραδίππου. Ο Υπουργός αναφέρθηκε στα μέτρα που λήφθηκαν με τα οποία η συγκεκριμένη βιομηχανία δεν εμπίπτει πλέον στους Κανονισμούς περί Ασφάλειας και Υγείας στην Εργασία (Οδηγία SEVESO III) και στο γεγονός ότι ζήτησε από την Υπηρεσία Μεταλλείων να ετοιμάσει μελέτη για τον περαιτέρω χειρισμό του θέματος».

Ο Δήμαρχος Αραδίππου Ευάγγελος Ευαγγελίδης ήγειρε από την πλευρά του «τα χρονίζοντα ζητήματα της εκμίσθωσης γης για δημιουργία γηπέδου για τις ανάγκες των ομάδων του Δήμου και της δημιουργίας νέας βιοτεχνικής περιοχής. Ο Δήμαρχος εισηγήθηκε ακόμα όπως υπάρξει διαβούλευση του κράτους με τους φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης παγκύπρια για το ευρύτερο θέμα της χωροθέτησης των βιομηχανικών περιοχών, με τρόπο που να ενθαρρύνεται και να διευκολύνεται η οικονομική και βιομηχανική ανάπτυξη, χωρίς όμως να επηρεάζεται δυσμενώς η ποιότητα ζωής των πολιτών».

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Κεντρικές Φυλακές: «Τσάκωσαν» το κρατούμενο που είχε αποδράσει – Πού εντοπίστηκε  

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Βόμβα σε club στον Πρωταρά: Στο κελί για 8 ημέρες ο 31χρονος – Οι κατηγορίες που τον βαραίνουν

Κατερίνα Στικούδη: «Κεκλεισμένων των θυρών» η βάφτιση του δεύτερου γιου της



LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top