Ολοκληρώθηκε η κυπρο-ισραηλινή άσκηση «ΙΑΣΩΝ-2020» - VIDEO

Ολοκληρώθηκε η κυπρο-ισραηλινή άσκηση «ΙΑΣΩΝ-2020» - VIDEO

Ολοκληρώθηκε τα μεσάνυχτα (Πέμπτη 17/9) η άσκηση «ΙΑΣΩΝ-2020» η οποία ξεκίνησε την περασμένη Δευτέρα στο FIR Λευκωσίας με τη συμμετοχή προσωπικού και μέσων της Εθνικής Φρουράς, καθώς και των Ισραηλινών Ενόπλων Δυνάμεων.

 
«Η άσκηση εντάσσεται στο πλαίσιο του ετήσιου προγράμματος στρατιωτικής συνεργασίας μεταξύ Κυπριακής Δημοκρατίας και  του Κράτους του Ισραήλ», αναφέρει σημερινή ανακοίνωση του Υπουργείου Άμυνας.
 
Κατά τη διάρκεια της άσκησης, πραγματοποιήθηκαν κοινές εκπαιδεύσεις του προσωπικού της ΕΦ και της Ισραηλινής Πολεμικής Αεροπορίας, καθώς και ανταλλαγή γνώσεων και εμπειριών στον τομέα των τακτικών αεροπορικών επιχειρήσεων.
 
Στο πλαίσιο της εκτέλεσης των σεναρίων της άσκησης διαπιστώθηκε το υψηλό επίπεδο κατάρτισης, συνεργασίας, επιχειρησιακής ετοιμότητας και επαγγελματισμού των ενόπλων δυνάμεων των δύο χωρών, αναφέρεται.
 
Τέλος, αναφέρεται ότι η κοινή εκπαίδευση με τις Ένοπλες Δυνάμεις του Ισραήλ, οι οποίες είναι μεταξύ των πιο σύγχρονων και καλά εξοπλισμένων στον κόσμο, η υποστήριξη και ο συντονισμός των αεροπορικών επιχειρήσεων από την Αεροπορική Βάση της Πάφου, συμβάλλουν σημαντικά στην αναβάθμιση της επιχειρησιακής ετοιμότητας και των ικανοτήτων της Εθνικής Φρουράς.

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Κλειδώνουν συμμαχίες για τη Βουλή – Το παρασκήνιο Αννίτας και Νικόλα, το κεντροδεξιό μπλοκ και οι νέες ισορροπίες

Κλειδώνουν συμμαχίες για τη Βουλή – Το παρασκήνιο Αννίτας και Νικόλα, το κεντροδεξιό μπλοκ και οι νέες ισορροπίες

Η μάχη για την Προεδρία της Βουλής εξελίσσεται ήδη στο πρώτο μεγάλο πολιτικό τεστ μετά τις βουλευτικές εκλογές, με τις διεργασίες να εντείνονται καθημερινά και τα κόμματα να επιχειρούν να διαμορφώσουν πλειοψηφίες που θα καθορίσουν όχι μόνο το αποτέλεσμα της 4ης Ιουνίου, αλλά και τη συνολική λειτουργία της νέας Βουλής τα επόμενα πέντε χρόνια.

BEST OF TOTHEMAONLINE