Τσαβούσογλου: Δεν έχουμε ενεργοποιήσει ακόμα τους S-400

Τσαβούσογλου: Δεν έχουμε ενεργοποιήσει ακόμα τους S-400

Η Άγκυρα δεν έχει ενεργοποιήσει ακόμα τα πυραυλικά συστήματα S-400 που αγόρασε από την Ρωσία, δήλωσε την Τετάρτη 16/9 ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

«Οι S-400 δεν έχουν ενεργοποιηθεί ακόμα. Ο στρατός μας ξέρει πώς πρέπει να γίνει αυτό. Έχουμε αγοράσει αυτά τα συστήματα λόγω απόλυτης ανάγκης», δήλωσε ο Τούρκος ΥΠΕΞ σε συνέντευξη που παραχώρησε αργά χθες στο τηλεοπτικό δίκτυο CNN Turk.

Αρχικά, η Άγκυρα επρόκειτο να θέσει σε λειτουργία τους S-400 τον Απρίλιο, αλλά τα σχέδια αναθεωρήθηκαν λόγω της πανδημίας Covid-19.

Η Τουρκία αγόρασε πέρυσι από τη Ρωσία έναν αριθμό αυτών των πυραυλικών συστημάτων, με αποτέλεσμα η Ουάσινγκτον να αναστείλει τη συμμετοχή της Άγκυρας στο πρόγραμμα του αμερικανικού «αόρατου» μαχητικού αεριωθουμένου F-35.

Οι ΗΠΑ έχουν δηλώσει πως η Τουρκία διακινδυνεύει να της επιβληθούν κυρώσεις, αν αναπτύξει τους ρωσικής κατασκευής S-400.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Διπλωματική κινητικότητα σε όλα τα μέτωπα: Από το Κυπριακό ως τη Γάζα

Διπλωματική κινητικότητα σε όλα τα μέτωπα: Από το Κυπριακό ως τη Γάζα

Σε μια περίοδο έντονων γεωπολιτικών εξελίξεων και αυξημένων διπλωματικών διεργασιών, η Κυπριακή Δημοκρατία εντείνει την εξωτερική της δράση τόσο στο Κυπριακό, όσο και στο ανθρωπιστικό μέτωπο της Μέσης Ανατολής. Με φόντο την προγραμματισμένη συνάντηση υπό τον ΟΗΕ για το Κυπριακό, τη διαρκή δέσμευση στον Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών και την έτοιμη ανθρωπιστική αποστολή προς τη Γάζα μέσω του σχεδίου «Αμάλθεια», η Λευκωσία επιχειρεί να ενισχύσει τον διεθνή της ρόλο, προωθώντας ταυτόχρονα σταθερότητα, ειρήνη και αλληλεγγύη στην ευρύτερη περιοχή.