Η Ιταλίδα Υπ. Παιδείας θα διατάξει έρευνα για απόφαση υποδιευθύντριας λυκείου να απαγορεύσει τα μίνι λόγω κορωνοϊού

Η Ιταλίδα Υπ. Παιδείας θα διατάξει έρευνα για απόφαση υποδιευθύντριας λυκείου να απαγορεύσει τα μίνι λόγω κορωνοϊού

Η Ιταλίδα Υπουργός Παιδείας, Λουτσία Ατσολίνα, θα διατάξει έρευνα για να αποσαφηνισθεί σε ποιο κριτήριο βασίσθηκε υποδιευθύντρια λυκείου της Ρώμης, η οποία ζήτησε από τις μαθήτριες να μην παρουσιάζονται στο σχολείο φορώντας μίνι.

Η σχετική "δυναμική σύσταση" δικαιολογήθηκε από την υποδιευθύντρια του λυκείου της περιοχής Γκαρμπατέλα της Αιώνιας Πόλης, με την λογική ότι δεν έχουν ακόμη παραδοθεί τα ατομικά θρανία που υποσχέθηκε η Κυβέρνηση, λόγω κορωνοϊού.

Κατά συνέπεια, ανέφερε η εκπαιδευτικός, οι κοπέλες κάθονται σε καρέκλες, μπροστά στους καθηγητές οι οποίοι μπορεί, άθελά τους, να κοιτάξουν τις γάμπες τους.

Μια θέση που κρίθηκε σεξιστική από τις περισσότερες μαθήτριες, οι οποίες πήγαν σήμερα σχολείο με φούστα πάνω από το γόνατο, για να διαμαρτυρηθούν και να στείλουν το μήνυμά τους.

Μια από τις κοπέλες, μάλιστα, είπε ότι της έγινε η σχετική σύσταση, έστω και αν δεν φορούσε μίνι, αλλά φούστα φτιαγμένη με καλοκαιρινό, ελαφρύ ύφασμα. Το θέμα αποτελεί κύριο θέμα συζήτησης στο διαδίκτυο και προβάλλεται με έμφαση από τον ιταλικό τύπο.

Τα περισσότερα σχόλια είναι σαφώς υπέρ των μαθητριών και του δικαιώματός τους να ντύνονται όπως προτιμούν, πάντα μέσα στα όρια του καλού γούστου και του μέτρου. Από την άλλη, όμως, υπάρχει και μια μειοψηφία η οποία υπενθυμίζει ότι ο κανονισμός των ιταλικών σχολείων (ο οποίος γράφτηκε πριν από πολλές δεκαετίες) κανονικά, απαγορεύει τόσο τα μίνι στις κοπέλες, όσο και τις βερμούδες στους άνδρες.

Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Ο κ. Ερντογάν δεν είπε κάτι καινούργιο...» - Η απάντησή του για τις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας στην Κύπρο

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Ο κ. Ερντογάν δεν είπε κάτι καινούργιο...» - Η απάντησή του για τις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας στην Κύπρο

Η συντριπτική πλειοψηφία στηρίζει τις πολιτικές που ακολουθεί η Κυβέρνηση, ανέφερε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης, σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, στο περιθώριο εκδήλωσης στην Κυπερούντα, ενώ σε άλλο σημείο των δηλώσεων του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επεσήμανε τον σημαντικό ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει η Κυπριακή Δημοκρατία, έτσι ώστε να φέρει κοντά τους γείτονες της εκεί όπου υπάρχουν διάφορες μεταξύ τους.

BEST OF TOTHEMAONLINE